Bohusläningen

”Har inte varit trött en enda gång och utvecklas fint”

-

TOPPFORM. I en öppen final i Diamantsto­et, V75-4, tycker vi en hel del talar för Vera Spiro (bilden). Hon har perfekt läge, körs för första gången av Erik Adielsson, är härdad i tuffa långlopp på slutet och såg lysande ut i Sto Championat­et i senaste starten. Dessutom tävlar hon åter med optimal balans och utrustning medan många av de värsta konkurrern­terna måste gå med vanlig vagn med tanke på spåret i voltstart. Tränaren Anna-karin Rundqvist är också optimistis­k vad det gäller chanserna.

– Vera Spiro kändes jättebra senast, det kändes som det räckt långt om det inte blivit tvärstopp framför i sista sväng och galopp. Hon gick med ryckhuva för första gången då, det svarade hon bra på och det blir samma igen. Hon kan öppna ganska bra och Erik är ju väldigt duktig att volta också men jag vet inte om det blir ledningen. Hon har inte varit trött en enda gång på slutet och utveckas fint. Hon tränar bra och kan åter tävla i jänkarvagn och barfota runt om, säger Anna-karin.

V75-4. 1 Vera Spiro öppnar troligen bra med Eriks hjälp, kan spetsar. 2 Easy Pace kan öppna felfri. 3 Kindy Cane körs offensivt och vill till spets. Från springspår har 7 Havanna Boko visat att hon kan öppna snabbt.

V75-5. 2 Don’t Mind Me har bra spetschans. Han utmanas av

5 Stepping Spaceboy, 6 Otheillo Victory och 8 Trinity Lux. V75-6. 2 Uppohoppa är snabb och bör ta sig ner till innerspåre­t. Han utmanas av 3 Barbara L Hanover, 4 Louie Brodde och

7 Masterglid­e som troligen är tuffast emot i spetskampe­n.

V75-7. 3 Muscle Hustle och

4 Readly Express gör upp, vi är helt inne på att Readly får ta över i första sväng och att han sedan körs i ledningen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden