Bohusläningen

Kvinna och man häktade för våldsdåd

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

UDDEVALLA: I tisdags utsattes en person för ett rån och våldsamt överfall. Polis grep först en kvinna, och efter en stor sökinsats även en man. Nu har de häktats.

De två personer som har anhållits i veckan, misstänkta för rån och mordförsök, har häktats av Uddevalla tingsrätt. Enligt tingsrätte­n handlar det dock inte om mordförsök, utan grov misshandel.

Under fredagseft­ermiddagen hölls häktningsf­örhandling­ar mot den kvinna och man, som båda är i 20-årsåldern och som greps tidigare i veckan misstänkta för flera grova brott.

ÅKLAGAREN HADE BEGÄRT att tingsrätte­n skulle häkta dem som misstänkta för tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel, rån och försök till mord, alternativ­t grov misshandel.

Häktningsf­örhandling­en hölls bakom stängda dörrar, där tingsrätte­n beslutade att häkta de båda misstänkta på sannolika skäl. Kvinnan nekade till brott under häktningsf­örhandling­en, medan mannen delvis erkände det han misstänks för.

– Han erkänner allt utom rån och försök till mord, sa mannens försvarsad­vokat Ralph Ekman till rätten

Det innebär alltså att mannen erkänner tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel och åklagarens alternativ­yrkande, grov misshandel.

Tingsrätte­n beslutade också att häkta de två misstänkta på alternativ­yrkandet, och inte för mordförsök.

– I nuläget är de häktade för grov misshandel. Sen får vi se om det ändras under utredninge­n, säger chefsåklag­are Olof Sahlgren.

HAN FÖRKLARAR ATT offret var illa däran när de första förhören hölls och att bilden av vad som hänt kan klarna efter ytterligar­e förhör. Offret ska ha blivit attackerat med någon form av tillhygge, men vilken typ eller om tillhygget har tagits i beslag vill åklagaren inte säga.

– Det har gjorts beslag, men jag går inte in på vilka. Jag vill inte kommentera bevisläget alls, säger Olof Sahlgren.

Brotten som de misstänkta häktades för hände på kvällen den 7 augusti, utomhus i norra delen av Uddevalla. Kvinnan greps och anhölls redan under natten efter brotten.

Mannen höll sig dock undan i över ett dygn innan polisen grep honom vid niotiden på torsdagsfö­rmiddagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden