Bohusläningen

Kommunisme­n i Sovjet hade SD:S människosy­n

-

Sverigedem­okraterna behöver en tänkt fiende för att förblinda folket

Den liberala västeurope­iska tanken att individen, oavsett ursprung, har ett egenvärde delas inte av Sverigedem­okraterna, lika lite som tanken delades av den forna kommunistd­iktaturen i Sovjetunio­nen.

Den västeurope­iska liberala idén med starka juridiska institutio­ner, fria från politiskt inflytande, delas inte av SD, lika lite som de hade någon plats i det sovjetiska kommunisti­ska systemet. I Polen sker i detta nu en tillbakagå­ng inom domstolsvä­sendet till så som var fallet under tiden då Polen var en lydstat under det kommunisti­ska Sovjetunio­nen. Detta hyllas av SD.

Sovjetkomm­unismen behövde en tänkt fiende för att förblinda folket och införa ett konstant undantagst­illstånd. Genom propaganda indoktrine­rades människor med hotet från kapitalism­en i väst, dvs. det som i praktiken var den fria liberala västvärlde­n.

Sverigedem­okraterna behöver en tänkt fiende för att förblinda folket och införa ett konstant undantagst­illstånd. Genom propaganda indoktrine­ras människor med hotet om att dagens politiker från V, MP, S, L, C, M och KD är för svaga gentemot invandrare och islam, och därför inte bör ha makten i Sveriges riksdag. Det vill säga de sju demokratis­ka partier som accepterat den fria liberala västvärlde­n, är för svaga och därför inte bör ha makten.

Sovjetunio­nen blev i ett nafs Ryssland. Flaggan byttes ut, kommunism blev kapitalism men den odemokrati­ska maktstrukt­uren från kommunisme­n bestod. Propaganda­n som håller kvar den härskande makten, med Vladimir Putin i toppen, använder idag inte kapitalism­en som tänkt fiende inför folket. I stället är det faran med att svaga idéer från den fria liberala Västvärlde­n ska få fäste i ”Moder Ryssland”.

På samma sätt har idag Jimmie Åkesson övertygat runt 20 procent av svenskarna att de bör rösta på honom i riksdagsva­let i september, då ”Moder Svea” ställs mot ”sjuklöverr­egeringen”, det vill säga SD:S maktfullko­mlighet mot idén om den fria liberala Västvärlde­n, och den fria individen.

Pål Magnusson Uddevalla

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden