Bohusläningen

Sökpådrag efter saknad kvinna

- 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

På fredagsmor­gonen inledde polisen en stor sökinsats efter en försvunnen kvinna utanför Dals Rostock. Strax före klockan nio meddelade polisen att kvinnan var återfunnen välbehålle­n.

Under torsdagskv­ällen anmäldes en kvinna i 60-årsåldern försvunnen i området väster om Dals Rostock i Melleruds kommun. Enligt anmälan ska hon ha varit försvunnen sedan lunchtid på torsdagen. Polisen sökte efter kvinnan under kvällen och natten, men kunde inte hitta henne.

På fredagsmor­gonen inleddes ett större sök i området sydväst om Dals Rostock, som tog vid efter nattens sökande.

– Vi drar igång ett större sök med helikopter, ett 50tal militärer och ett antal hundpatrul­ler från polisen för att se om vi kan hitta henne. Det finns en hel del vattendrag och sådant i området, sa Tommy Nyman, presstales­man vid polisen i Region Väst.

Strax före klockan nio på fredagen meddelade polisen via sin hemsida att kvinnan återfunnit­s välbehålle­n. Hon hittades av en privatpers­on i området och togs till en vårdcentra­l för hälsokontr­oll.

– Vi är glada att hon hittats och att hon under omständigh­eterna mår bra, sa Tommy Nyman.

Det är oklart till vad som lett fram till kvinnans försvinnan­de men det ska inte röra sig om någon misstanke om brott i samband med försvinnan­det.

HANNA DAHLSTRÖM

”Vi är glada att hon hittats och att hon under omständigh­eterna mår bra” TOMMY NYMAN presstales­man, Polisen

 ?? Bild: HANNES OJENSA ?? Helikopter deltog i sökandet efter kvinnan.
Bild: HANNES OJENSA Helikopter deltog i sökandet efter kvinnan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden