Bohusläningen

Oddevold lånar och säljer nyckelspel­are

- NEMANJA KAZIC 0522-993 60 nk@bohuslanin­gen.se

Daniel Krezic lämnar Oddevold för spel med Varbergs Bois i transferfö­nstrets sista dag. Åt andra hållet kommer Albin Skoglund på lån.

– Det är en bra lösning för båda spelarna, säger en nöjd Johnny Schöön, sportchef i Oddevold.

Med bara ett par timmar kvar till att transferfö­nstret stänger står det klart att Varberg köper loss den offensive mittfältar­en Daniel Krezic från Oddevold. Kontraktet gäller för resten av säsongen. Han finns dock inte med i truppen till lördagens match mot AFC Eskilstuna.

– Vi är glada över att Daniel får chansen att spela i superettan och vill inte stoppa honom, berättar Johnny Schöön för Bohuslänin­gen under fredagseft­ermiddagen.

Det är andra spelaren på kort tid som Oddevold får fram till elitfotbol­len. För ett par månader sedan såldes mittbacken Robin Jansson till allsvenska AIK. Nu tar ännu en spelare från Uddevallak­lubben till eliten.

– Det är jätterolig­t att vi får fram duktiga spelare. Det tyder på att vi gör något bra i klubben, säger Schöön. steget

22-ÅRIGE KREZIC KOM till Oddevold från Häckens U19-lag inför säsongen 2016 och har varit en av lagets mest tongivande spelare de senaste två säsongerna.

Sammanlagt blev det elva mål på 60 tävlingsma­tcher i den blåvita tröjan. Nu väntar nya utmaningar i superettan för den makedonske U21landsla­gsspelaren.

– Han har gjort det väldigt bra hos oss och är verkligen värd den här chansen. Vi önskar honom stort lycka till, berättar Schöön.

I DEN ANDRA riktningen åker Albin Skoglund som i jakt på speltid lånas ut till Oddevold från just Varberg. Lånet sträcker sig säsongen ut.

– Det är en väldigt bra fotbollssp­elare med erfarenhet från superettan­fotboll. Han är snabb, bra en mot en och löpstark. Till en början handlar det om ett lån, men vi får se hur det blir efter säsongen.

21-ÅRINGEN HAR BK Häcken som moderklubb, men var utlånad till Örgryte förra säsongen. Inför den här säsongen tog han steget till Varberg. I superettan har han spelat nio seriematch­er, varav tre från start.

– Han är minst lika vass som Krezic och kan tillföra väldigt mycket under hösten. Det ska bli roligt att följa honom i vår miljö, säger Johnny Schöön.

Skoglund är användbar både som yttermittf­ältare och forward. Han är spelklar till hemmamatch­en mot Eskilsminn­e i omstarten av söderettan söndagen den 19 augusti. GOLF

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? KLAR. Albin Skoglund lånas ut från Varberg till Oddevold säsongen ut.
Bild: KRISTER ANDERSSON KLAR. Albin Skoglund lånas ut från Varberg till Oddevold säsongen ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden