Bohusläningen

”RÖSSÖ” I STORFORM

Tre mål i träningsmö­tet med norska topplaget Lilleström nyligen, en femteplats i skytteliga­n, mål och målpass i söndagens allsvenska match mot Eskilstuna.

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Rebecka Blomqvist från Uddevalla är i sitt livs form, men själv hyllar hon, inte oväntat ödmjukt, kollektive­t i Göteborgs FC.

– Det känns bra både för egen del och för laget, och vi vet att vi är bra. Saker och ting har börjat falla på plats med spelet, våra nya tränare och de nya tjejerna som har kommit in i laget.

NU ÄR SIKTET ställt på en fortsatt topplats i allsvenska­ns guldstrid och en av de två platserna till Champions league. En av alla de 800 som följde hemmamatch­en mot Eskilstuna var förbundska­pten Peter Gerhardsso­n som sedan en tid har ögonen på Blomqvist. Den första A-landskampe­n är därmed troligen inte så långt borta.

– Det känns som vi bygger något nytt och vi har framtiden för oss, men det är klart att vi vill komma så högt vi kan redan nu. Min egen form är bra och kan bli ännu bättre, säger Blomqvist.

Efter några år som lovande har Blomqvist nu vuxit ut till en stjärna och publikfavo­rit i GFC. Där har hon nu också återförena­ts med Jörgen Ericson, hennes första tränare under knatteåren i IK Rössö,

– Ja, det var en rolig överraskni­ng när han presentera­des för truppen, säger Blomqvist.

DET VAR OMKRING 2005 som de träffades. Rebecka Blomqvist, då i åttaårsåld­ern, hade redan börjat spela fotboll med Oddevolds pojkknatta­r. Jörgen Ericson, då tränare för sin dotter Ida i Rössös flicklag, tyckte hon skulle börja där istället och så blev det.

Nu gör de en gemensam satsning mot guld och Europaspel och för Rebecka hänger namnet Rössö med av ett särskilt skäl. Det är nämligen hennes väl etablerade smeknamn i laget.

Med sin gemensamma bakgrund i Rössö och på elitidrott­sgymnasiet i Uddevalla har de förstås en särskild relation. Oftast uppskattan­de respektful­l – men inte alltid.

SOM NÄR BLOMQVIST nyligen tunnlade sin tränare på träningen. Därefter undvek hon noga kommande närkamper med den dokumenter­at tuffe och ex-allsvenske mittfältar­en.

– Tur för henne. Usch, det sved i hjärtat, suckar Ericson med spelad indignatio­n.

– Berättade han det för dig? Det var starkt. Det trodde jag aldrig att han skulle, säger Rebecka Blomqvist med ett skratt om hur hon tog chansen under en övning.

Samtidigt betonar hon ledarduon Marcus Lantz/jörgen Ericsons betydelse för lagets utveckling från fjolårets kamp för att hänga kvar till en kamp om Sm-guldet.

”Det känns som vi bygger något nytt och vi har framtiden för oss”

REBECKA BLOMQVIST

ERICSON ÄR FÖR sin del lika nöjd med utveckling­en som han är förvånad över sitt eget byte i tränarkarr­iären.

– Det hade jag inte räknat med. Damfotboll fanns ju inte riktigt på min karta tidigare, men jag måste säga att jag omvärderat en hel del och är förvånad över vilken kamp tjejerna måste föra för allt, trots att de är elitspelar­e.

Nu fortsätter Uddevallad­uon sin gemensamma resa och på söndag väntar seriefinal mot tabelletta­n Piteå - och ett nytt steg uppåt?

 ?? Bild: CHRISTER LINDGREN ?? ÅTERFÖRENA­DE. Jörgen Ericson var Rebecka Blomqvists förste tränare i Rössö. Nu jagar de gemensamt Sm-guld i Göteborgs FC.
Bild: CHRISTER LINDGREN ÅTERFÖRENA­DE. Jörgen Ericson var Rebecka Blomqvists förste tränare i Rössö. Nu jagar de gemensamt Sm-guld i Göteborgs FC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden