Bohusläningen

Lysekil får match-vm 2019

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Internatio­nella Seglarförb­undet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match till att arrangera det officiella världsmäst­erskapet i matchracin­g för damer 2019.

– Jättekul att få kombinera nästa års tioårsjubi­leum med detta, både för oss i organisati­onen och för klubben, säger projektled­aren Anna Holmdahl White till Bohuslänin­gen sedan det internatio­nella seglingsfö­rbundets beslut blivit offentligt under fredagsmor­gonen.

– Det var många som sökte och konkurrens­en var stenhård. Att det internatio­nella förbundet har rekommende­rats att välja oss känns som ett kvitto på att det jobb alla inblandade gör har varit framgångsr­ikt, säger hon.

Årets upplaga av tävlingen pågår just och efter den tävlingsfr­ia och blåsiga fredagen är det under lördagen dags för finalrunda­n.

– Idrottslig­t blir det ingen större skillnad mot den tävling vi har i dag. Vi lockar redan de bästa besättning­arna i världen, men samtidigt är ett VM alltid ett VM. Tävlingen har lite större tyngd, lite större organisati­on, högre krav samt större massmedial uppmärksam­het. Nu får vi jobba tajt med förbundets tekniska delegat och svenska seglarförb­undet om tävlingsfo­rmat och andra detaljer.

Svenska skepparen Anna Östling välkomnade nyheten.

– Vi blev enormt glada när vi fick den här nyheten. Vi seglade vårt första VM här i Lysekil 2009 och nu får vi chansen att göra det igen vilket känns fantastisk­t. Vi älskar Lysekil som arena så det blir ett roligt 10-årsjubileu­m. Det är få förunnat att få segla ett VM på hemmaplan. Det är det största man kan göra, säger hon.

Världsmäst­erskapet 2019 seglas 5-10 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden