Bohusläningen

Skyttedrot­tningen tillbaka i Rössö

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Hon gjorde fem mål på de fem första matcherna. Sedan skadade forwarden knät. 86 dagar senare var Emma Karnström tillbaka i Rössös startelva. – Min största rädsla har varit om målformen skulle vara borta, säger hon.

Fem raka segrar och fem raka Emma Karnström-mål.

Då hände det som inte fick hända: Rössös skyttedrot­tning skadade knät mot Qbik. Hon åkte med ambulans till sjukhuset med de värsta tankarna i huvudet: var korsbandet av?

Det var det inte, men hon hade fått en spricka i den nedre delen av knäskålen och en skada på det yttre ledbandet. Det finns de som sliter av korsbandet. Därför har jag inte tänkt ”åh vad synd det är om mig”. Istället har jag varit fokuserad på att komma tillbaka så fort som möjligt.

I comebacken mot Alingsås spelade hon 55 minuter. Den gången blev det inga mål, men hon hoppas på många under hösten.

– Jag hoppas verkligen att göra tolv mål totalt i år. Det ska jag sikta på utan att vara allt för egoistisk.

Under skadeperio­den har hon målat upp bilder från matchsitua­tioner där hon gör mål. Allt för att peppa sig själv. Division 1 Norra Götaland Rimnersval­len, söndag kl 16.00 IK Rössö–torsby Läget i Rössö: Mathilda Eljas (bortrest). I övrigt har tränaren Niklas Christenss­on samtliga spelare i truppen tillgängli­ga.

– Förhoppnin­gsvis gör jag mål på söndag mot Torsby. Då ska jag fira med ett leende, säger Emma Karnström.

 ?? Bild: JERKER NORLANDER ?? LADDAD. 80-årige Leif Bäck debuterar i Sm-sammanhang under helgen.
Bild: JERKER NORLANDER LADDAD. 80-årige Leif Bäck debuterar i Sm-sammanhang under helgen.
 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? TUDELADE KÄNSLOR. Forwarden Emma Karnström är tillbaka i Rössö igen. ”Jag ska erkänna att jag var väldigt nervös och skakig inför matchen förra helgen. Det var tråkigt att vi förlorade, men kul att få spela fotboll igen”, säger 21-åringen.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N TUDELADE KÄNSLOR. Forwarden Emma Karnström är tillbaka i Rössö igen. ”Jag ska erkänna att jag var väldigt nervös och skakig inför matchen förra helgen. Det var tråkigt att vi förlorade, men kul att få spela fotboll igen”, säger 21-åringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden