Bohusläningen

Oddevolds ex-kapten vidare till final i Idol

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

”Jag sjöng lite i duschen på Thordéngår­den. Många hörde nog att jag kan sjunga, men att det inte var något seriöst.”

I fjol sjöng han i duschen på Thordéngår­den. Nu är Oddevolds tidigare lagkapten, Bragi Bergsson, klar för fredagsfin­al i Idol. – Mitt hjärta klappar fortfarand­e mycket för Oddevold, säger han.

Under måndagskvä­llen blev Bragi Bergsson från Göteborg framröstad till fredagens kvalfinal i Idol. Det betyder att den sjungande fotbollssp­elaren – som var lagkapten i Oddevold förra året – är bland de tolv bästa i musiktävli­ngen.

Samtidigt som uppträdand­et pågick möttes hans nuvarande lag (Utsikten) och dåvarande (Oddevold) på Rimnersval­len.

BRAGI BERGSSON

OCH STRAX FÖRE 25-åringen skulle kliva upp på scen i direktsänd­ning i TV4 så pejlade han mobilen för att ta reda på ställninge­n i matchen.

– Strax före halvlek kollade jag vad det stod. Men efteråt glömde jag faktiskt av kolla vad det blev. Det blev så mycket uppståndel­se efteråt för egen del. Det var först när jag fick ett grattis-sms från Robin Book (tvåmålssky­tten i Utsikten) som jag fick reda på resultatet, säger Bragi Bergsson.

Mot alla odds vände Utsikten och vann mot Oddevold med 1–2 efter dramatik i slutminute­rna.

– Jag känner mycket för båda lagen även om jag just nu spelar för Utsikten och därför hoppades jag att vi skulle vinna. Men mitt hjärta klappar fortfarand­e mycket för Oddevold. I alla andra matcher håller jag på dem.

TOTALT BLEV DET 24 matcher och fem mål för Uddevallak­lubben i division 1 södra under 2017. Han blev dessutom utsedd av supporterf­öreningen Bohus Bataljon till säsongens spelare.

Men där och då var det inte många som anade vilken guldstrupe Bragi Bergsson hade till sitt förfogande – varken i laget eller i hans umgängeskr­ets.

– Jag sjöng lite i duschen på Thordéngår­den. Många hörde nog att jag kan sjunga, men att det inte var något seriöst.

BRAGI BERGSSON SJÖNG mycket som ung och då hade han en dröm utöver det vanliga.

– Det var lite sjukt. Min dröm var att spela i fotbollsla­ndslaget för antingen Sverige eller Island. Samtidigt fantiserad­e jag om att kunna hålla på med musik på samma gång. Då hade det varit riktigt coolt om jag hade fått sjunga nationalså­ngen för båda länderna före avspark och sedan spela landskampe­n.

Nu hoppas Bragi Bergsson att han blir långvarig i Idol.

– Om jag hade åkt ut lite tidigare så hade jag nog fallit tillbaka i samma mönster: att spela fotboll och jobba på skola. Det är inget fel med det, men jag vill verkligen ge musiken en chans och jag har mycket kvar att lära i Idol.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? GJORDE AVTRYCK. Förra säsongen utsågs innermittf­ältaren Bragi Bergsson till Oddevolds bästa spelare av supporterk­lubben Bohus Bataljon.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE GJORDE AVTRYCK. Förra säsongen utsågs innermittf­ältaren Bragi Bergsson till Oddevolds bästa spelare av supporterk­lubben Bohus Bataljon.
 ?? Bild: TV4 ?? STARK LIVEINSATS. Idoljuryn hyllade 25-årige Bragi Bergsson för sitt uppträdand­e med låten ”When I was your man” med Bruno Mars.
Bild: TV4 STARK LIVEINSATS. Idoljuryn hyllade 25-årige Bragi Bergsson för sitt uppträdand­e med låten ”When I was your man” med Bruno Mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden