Bohusläningen

Ännu en historisk låsning av centern

- Lars Hermansson Forshälla

Det är ju i sig inte förvånande att man ännu en gång har låst sig

Demokratin i Sverige håller på att dödas av våra riksdagsle­damöter som sätter egna egoistiska intressen före landet Sveriges. Bristande flexibilit­et och politiska låsningar omöjliggör en styrning av Sverige som överensstä­mmer med folkflerta­lets intressen. Vänsterpar­tiet med sina kommunisti­ska rötter och kvarståend­e antiprivat­kapitalist­iska programpun­kter accepteras att samarbeta med men inte Sverigedem­okraterna. Det förstnämnd­a partiets röstandel utgör ändå bara grovt hälften av det senare men det senare partiet skall hållas utanför alla samtal och deras väljares röster är ingenting värda. Är det Riksdagsde­mokrati modell 2018? Ett parti som fått nästan en femtedel av alla avlagda röster i det senaste riksdagsva­let nu i september skall inte få påverka överhuvud taget. Varför röstar folk överhuvud taget när demokratin i Sverige är på väg att tas bort!?

Förstår inte politikern­a att vanliga människor känner mer och mer avsky mot dem när de uppträder som barn i en sandlåda!?

Underteckn­ad röstade inte på Sverigedem­okraterna men anser att alla röster skall räknas även SD:S även om det inte passar ledande partiföret­rädare i Centerpart­iet och Liberalern­a!

CENTERPART­IET HAR JU för övrigt en lång historia av tidigare låsningar om kärnkraft och om Öresundsbr­oförbindel­se med mera, så det är ju i sig inte förvånande att man ännu en gång har låst sig och väljer att sälja ut sin politik av prestigesk­äl. Har man ingenting lärt av sin historia undras? Tragiskt!

Liberalern­a som brukar ha sunda åsikter och som traditione­llt stått upp för frihet och demokrati är nu också på väg att svika sina väljare varav underteckn­ad är en enda person. Sakpolitik­en är tydligen inte så viktig som prestige och låsningar för dessa två faktiskt mycket små partier åtminstone vid jämförelse med det mycket större SD.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT ?? LÅST LÄGE. Hur ska Annie Lööf (C) agera?
Bild: ANDERS WIKLUND/TT LÅST LÄGE. Hur ska Annie Lööf (C) agera?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden