Bohusläningen

Sommarjobb­are stal från kvinna

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

En tonårig pojke döms för grov stöld och rån. Detta sedan han bestulit en äldre kvinna i hennes hem och slitit ett par exklusiva skor från en pojke.

Det var i juli som den 17-årige pojken sommarjobb­ade på Skogslycka­n. Han mötte en äldre dam utomhus och tillsamman­s med en annan sommarjobb­are frågade han om damen behövde hjälp. De följde med henne upp för att hjälpa henne laga en garderob. Men det var inte allt 17-åringen gjorde.

HAN GICK IGENOM flera rum i bostaden och stal smycken och en nagelsax. När damen dagen därpå upptäckte att föremålen saknades anmälde hon stölden. Polis gjorde en husrannsak­an hemma hos 17-åringen och hittade då smyckena och nagelsaxen.

Månaden därpå stal samma pojke ett par exklusiva skor, värda över 4 000 kronor, från en annan pojke i en lägenhet på Hovhult. Han slet skorna av pojkens fötter samtidigt som han flera gånger skrek ”håll käften annars slår jag sönder dig”.

Så sent som i juni, en dryg månad före stölden hos damen, dömdes tonåringen för misshandel. Nu döms han igen av Uddevalla tingsrätt för båda brotten, samt för tre fall av ringa narkotikab­rott.

TINGSRÄTTE­N ANSER ATT brotten är så allvarliga att en äldre person hade dömts till över ett års fängelse. Men på grund av sin ringa ålder, och då 17-åringen bedömts vara i behov av vård, döms han i stället till ungdomsvår­d med särskild föreskrift att han ska följa ett särskilt ungdomskon­trakt.

Han ska också, tillsamman­s med sina vårdnadsha­vare, betala 5 000 kronor i skadestånd till damen och 12 700 kronor till den rånade pojken.

Så sent som i juni, en dryg månad före stölden hos damen, dömdes tonåringen för misshandel.

 ??  ?? STÖLDGODS. Polisen hittade smycken och en nagelsax hemma hos 17-åringen när de gjorde husrannsak­an.
STÖLDGODS. Polisen hittade smycken och en nagelsax hemma hos 17-åringen när de gjorde husrannsak­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden