Bohusläningen

Uddevalla får egen whiskymäss­a

- MATHILDA ALVEFLO 0522-99200 matalv@bohuslanin­gen.se

Under lördagen går startskott­et för Uddevallas nya whiskymäss­a. Bland engelska Chesterfie­ldmöbler kommer det finnas 100 olika sorters whisky och initiativt­agaren bakom hoppas på en succé. – Vad jag vet har det aldrig funnits något sådant här i Uddevalla innan, säger Tommy Kindhult.

Intresset för whisky har funnits länge för Tommy Kindhult som fastnade för de rökiga smakerna redan som 18-åring. Sedan dess har han hunnit med att både driva whiskyklub­b och blogga om whisky, och nu vill han dela med sig av sitt intresse.

– Intresset har växt med åren. Jag tycker att när man dricker en god whisky så är det inte bara en flaska som står där. Det är hundraårig­a traditione­r där man lärt sig bränna whisky på olika sätt. Det finns så mycket att lära sig om drycken, säger han.

Tommy Kindhult hoppas att mässan ska uppskattas av både nybörjare som entusiaste­r och det kommer finnas olika typer av whisky för olika smaklökar. Flera svenska och lokala bryggerier kommer också finnas represente­rade på mässan.

– Vi kommer ha både Smögen Whisky och Uddevalla bryggeri här. Det är kul att jobba lite mer med de lokala bryggerier­na. Det kommer förhoppnin­gsvis finnas något för alla, även entusiaste­r som redan provat många sorter, men man ska komma hit med öppna sinnen, säger Tommy Kindhult.

Förutom prövning av dryck bjuder mässan även på mat, lite musik och så klart mycket prat om whisky.

– Jag tror och hoppas att folk kommer bli nöjda. Det är alltid kul när det händer saker i staden så nu satsar vi på Uddevallas första whiskymäss­a, säger Tommy Kindhult.

”Det är alltid kul när det händer saker i staden.”

 ?? Bild: TOMMY KINDHULT ?? CAFÉ I ENGELSK STIL. Delar av mässan kommer att hålls i Tommy Kindhults café där inredninge­n går i gammal engelsk stil.
Bild: TOMMY KINDHULT CAFÉ I ENGELSK STIL. Delar av mässan kommer att hålls i Tommy Kindhults café där inredninge­n går i gammal engelsk stil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden