Bohusläningen

Succéstart för Wålemark i LSK

- JOEL HANSSON

LSK är seriens näst bästa lag sedan Jörgen Wålemark tog över. Efter 92 dagar vet han fortfarand­e inte hur det känns att förlora. – Min första tid som tränare i klubben har känts kanonbra, säger han.

Fredagen den 13 juli presentera­des Jörgen Wålemark som ny tränare i Ljungskile SK. Klubbikone­ns återkomst till Skarsjöval­len blev verklighet och datumet har knappast fört med sig någon otur för LSK. Tre månader senare:

LSK har inte förlorat på tio matcher.

Laget har näst bäst form i hela serien under de senaste tio matcherna.

Ljungskile har vunnit fem av de sex senaste.

– Att komma tillbaka till LSK kändes som en rolig utmaning och min första tid som tränare i klubben har känts kanonbra. Jag har fått tillbaka fotbollssu­get igen, säger Jörgen Wålemark.

Och inte minst har han fått Ljungskile att byta bottenstri­d mot en höst utan hårda stormvinda­r.

– Självklart är formen glädjande och bra för hela klubben. Redan nu har vi satt standarden inför nästa säsong. Det är den här nivån vi vill hålla.

Fem år som tränare i superettan har satt sina spår i Jörgen Wålemark.

– Det är den standarden, med träning och scoutning, som vi vill ha även i LSK. Det är dit vi vill tillbaka, till superettan.

FRAMFÖR ALLT KÄNNER Jörgen Wålemark att Ljungskile­s spel lossnat den senaste månaden.

– Då har vi skapat många målchanser och haft ett bra anfallspar i Robin Strömberg och Aniekpeno Udo (gjort 13 mål tillsamman­s på 8 matcher). Samtidigt har vi haft ett hårt jobbande lag bakom de två längst fram.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NYTÄNDNING. I våras fick Jörgen Wålemark sparken av Jönköping södra i superettan. I somras tog han över som tränare för moderklubb­en Ljungskile SK och sedan dess är han obesegrad i division 1 södra.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NYTÄNDNING. I våras fick Jörgen Wålemark sparken av Jönköping södra i superettan. I somras tog han över som tränare för moderklubb­en Ljungskile SK och sedan dess är han obesegrad i division 1 södra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden