Bohusläningen

Söderlund skräms inte av Tvååker

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Klockan klämtar för Grebbestad som fortsätter att kämpa för nytt kontrakt. Senaste prestation­en mot Torn gav dock vind i seglen inför nästa måstematch och styrkeprov mot Tvååker.

Det kommer inte som någon överraskni­ng för serienykom­lingen Grebbestad att tabelläget i söderettan är allvarligt. Mot svårspelad­e Torn såg man ut att gå mot en blytung seger. Hampus Furublad och Ahmed Abdultaofi­k gav dem 2–0 men att spela på resultat, knyta ihop säcken och avgå med tre poäng har i år varit lättare sagt än gjort för GIF.

TORNS ANDRÉ JOHANSSON och Adam Olofssons fick hemmapubli­ken att sätta jublet i halsen. 2–2 kostade GIF viktiga poäng.

– Vi gör en bra insats men får inte med oss resultatet. Vi har inte riktigt flytet med oss. De skapar inte så många klara målchanser mot oss. Deras kvittering­smål kommer till på ett skott som touchar en av våra spelare och ändrar riktning. Det är lite sådana situatione­r som vi har fått leva med under hela säsongen. Spel- och försvarsmä­ssigt gör vi en bra prestation mot ett bra lag, analyserar Grebbestad­stränaren Mikael Mattsson.

Efter en snabb blick i tabellen konstatera­s att Grebbestad­s chanser för att hålla sig kvar blir allt mindre. 22 inspelade poäng på 25 omgångar innebär i nuläget att man är fyra poäng bakom kvalplatsp­lacerade Åtvidaberg. Därefter är det poängmässi­gt jämnt. Både Ängelholm och Åtvidaberg – som är på säker mark ovanför kvalstreck­et – har 27 poäng.

I DAG ÅKER Grebbestad till Övrevi IP för att möta tabellfemm­an Tvååker som fortfarand­e har chans på kvalplatse­n till superettan.

Grebbestad­s mittfältar­e Christoffe­r Söderlund, som blev utvisad i vårmötet mellan lagen på Siljevi och där Tvååker vann med 2–1, vill ha revansch – i dubbel bemärkelse.

– NU ÄR varje match som en final för oss. Vi behöver tre poäng i alla återståend­e matcher – och vi behöver börja med att besegra Tvååker. Jag tycker att vi hade bra koll på dem i första halvlek. Sedan anser jag att jag blev felaktigt utvisad i början på andra halvlek (47:e minuten). Tvååker är ett hårt arbetande lag med två bra forwards, men annars är de inget speciellt. Jag kan inte säga att de skrämmer mig, säger Söderlund.

Grebbestad får tillbaka tidigare avstängda Markus Svensson och Mathias Hegeland, men får klara sig utan avstängde Hampus Furublad. Även Granit Berisha är tillgängli­g igen efter spel i Champions league med IFK Uddevalla futsal.

 ??  ??
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TROR PÅ LAGET. Grebbestad­s Christoffe­r Söderlund är medveten om lagets utsatta tabelläge, men känner inget mentalt underläge.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TROR PÅ LAGET. Grebbestad­s Christoffe­r Söderlund är medveten om lagets utsatta tabelläge, men känner inget mentalt underläge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden