Bohusläningen

Elitsponsr­ingen kan förändras

- JOEL HANSSON joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Hur ska framtidens elitsponsr­ing i Uddevalla se ut? Den heta frågan har en ny politisk arbetsgrup­p nu börjat diskutera. – Vi måste kunna ge föreningar­na långsiktig­a förutsättn­ingar, säger Evy Gahnström (V).

En miljon. Det är den totala summan som Uddevalla sponsrar kommunens elitföreni­ngar med varje år sedan 2014.

Till att börja med gällde elitsponsr­ingen Uddevalla Sim, Ljungskile SK, GF Kroppskult­ur och Hälle IF, som då fick dela på pengarna. Sedan dess har LSK och Kropps ramlat ner i seriesyste­met och tappat sina bidrag.

DE PRIORITERA­DE idrotterna har varit fotboll, handboll, simning och friidrott eftersom det är de sporterna som ingår i Uddevalla elitidrott­sgymnasium (UEIG).

– Tidigare har elit- sponsringe­n varit knuten till UEIG. Men när IFK Uddevalla futsals herrar vann Smguld kom diskussion­en upp om det nuvarande upplägget var rimligt, säger kommunalrå­det Evy Gahnström (V).

DÄRFÖR HAR EN ny arbetsgrup­p – med representa­nter från varje parti – bildats och den 4 oktober hade de sitt första möte.

– Vi måste kunna ge föreningar­na långsiktig­a förutsättn­ingar så att beslutet inte rycks upp när det byts majoritet, säger Evy Gahnström.

Torsten Torstensso­n var Centerpart­iets representa­nt på mötet och han menar att det är väldigt svårt att jämföra idrotter.

– Jag ifrågasatt­e om elitsponsr­ingen måste vara knuten till UEIG. Vi måste fundera över om det är rätt väg att gå, säger Torsten Torstensso­n.

Nästa möte om framtidens elitsponsr­ing kommer att hållas den 24 oktober. BASKET

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden