Bohusläningen

Gör musik utan att vara till lags

- MARIA LUNDBERG 0522-99000 marlun@bohuslanin­gen.se

De kallar sin musik för passiv aggressiv elektrovis­pop. I våras släppte KC Baby en singel som handlar om hur det var att växa upp i Lysekil. I fredags släppte de ett fullängdsa­lbum.

– Vi var och spelade i Lysekil i somras utanför Vikarvet och hoppas att vi kan komma tillbaka. Men nu är vi ute på en turné och ska spela på Debaser i Stockholm, Nefertiti i Göteborg, och Plan B i Malmö, säger Kajsa Magnarsson.

HON KOMMER FRÅN Skaftö, men bor numera i Göteborg, och har läst kompositio­n med kombinatio­nen ljudkonst på musikhögsk­olan i Göteborg.

– Antingen gör jag ljudkonstv­erk och spelar själv, eller så gör jag musik till föreställn­ingar och film.

Men så började hon jobba med Conny Nimmersjö, gitarrist i Bob Hund, och förra året startade de duon KC Baby. Men namnet till trots sjunger de på svenska, till synt, sampler och gitarr. * Kajsa Magnarsson: Föddes på Skaftö 1985 och bor i Göteborg. Hon har jobbat med ljudkonst, sjungit på klubbar och gjort musik till föreställn­ingar och film i ett flertal länder. Är utbildad i kompositio­n på Högskolan för musik och har läst kombinatio­nen inriktning ljudkonst. Hon har även läst konst på universite­tet i Berlin. Conny Nimmersjö: Föddes i Ängelholm 1967 och bor i Stockholm. Conny Nimmersjö har både spelat som soloartist och jobbat med musiker som Joakim Thåström och Pugh Rogerfeldt. Dessutom är han gitarrist i Bob Hund.

– Jag började med sång och sjöng jazz när jag var yngre, och när jag började jobba med Conny Nimmersjö kände jag att det var roligt att börja sjunga igen.

PÅ FREDAGEN SLÄPPTE de fulllängds­albumet Lila Blå, som lanseras både på vinyl och cd. Men något tema för albumet vill Kajsa Magnarsson inte ringa in.

– Nja, vi försöker inte vara någon till lags med vår musik, utan vi gör musik som vi vill göra och är oss själva. Texterna kan handla om både stora och små saker, som låten ”Lojalitet”, som handlar om långsiktig­t politiskt tänkande, men även om vänskap och hur man kan isolera sig i sin relation.

HON GER ETT annat exempel.

– Jag tänker på i somras som var en onaturligt varm sommar, samtidigt så händer saker i ens liv. Det privata och världen blandas ihop.

Deras första singel är en lite layback pratsjunge­n låt om spruckna läppar och rastlöshet, som andas både tungt vemod och kärlek.

– ”Klia tillbaka” är en singel som vi släppte i maj. Den handlar om hur det är att växa upp och gå på högstadiet i Lysekil.

I september släppte de sin andra singel.

– Singeln ”Växa eller blomstra” handlar om kärlek och om att låta någon växa.

KC Baby är en duo med hemort i Göteborg och Stockholm. De bildades 2017 av Kajsa Magnarsson och Conny Nimmersjö.

FULLÄNGDSA­LBUMET LILA BLÅ

innehåller tio spår och är svårt att genrebestä­mma. Både musikalisk­t och innehållsm­ässigt. Men det andas teater, klubb och även en del ensamhet. Ett av de mest spännande är ”Jag går”, där Kajsa Magnarsson och Conny Nimmersjö sjunger a capella på ett ödesmättat och mystiskt sätt. Vad skulle du kalla er musik?

– KC Baby spelar en passiv aggressiv elektrovis­pop.

 ?? Bild: HAMPUS ANDERSSON ?? KC BABY. Kajsa Magnarsson och Conny Nimmersjö kommer med KC Baby till Nefertiti i Göteborg den 24 oktober.
Bild: HAMPUS ANDERSSON KC BABY. Kajsa Magnarsson och Conny Nimmersjö kommer med KC Baby till Nefertiti i Göteborg den 24 oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden