Bohusläningen

Varför faktura när man har autogiro?

- Lars från Sotenäs

Fick häromdagen meddelande från Telia Sverige AB att man höll på att göra om fakturasys­temet, så att man skulle skicka ut månadsfakt­uror i stället för kvartalsfa­kturor.

Hörde mig för om fakturaavg­iften på 49 kronor per faktura skulle gälla, för i så fall blir det ju 588 kronor per år i avgift och detta även om man ansluter till autogiro eftersom de ändå skickar en pappersfak­tura vid detta betalsätt. Det enda sättet som man skulle slippa fakturaavg­iften var om man anmälde sig till e-faktura.

Tyvärr kan man på just den storbanken som jag använder inte autobetala e-fakturor, utan måste bevaka dem själv. Så nu får det bli till att byta bredbandsl­everantör så snart som möjligt enär de andra leverantör­erna ej tar ut någon fakturaavg­ift vid autogiro.

För att byta bank bara för att Telia delfinansi­erar sin verksamhet via fakturaavg­ifter är ju lite för drastiskt. Som tur är har jag bara en månads uppsägning på Telia, men kommer att få lite extra jobb med att koppla om mitt inbrottsla­rm, så att jag kan använda larmappen i smartphone­n. Som tur är, så är jag i så pass bra skick att jag har möjlighet och kunskap om hur man byter leverantör, hanterar e-faktura etc., men tycker mycket synd om dem som är utlämnad till Telias girighet och inte ens får avgiftsfri­tt vid autogirobe­talning.

”Som tur är har jag bara en månads uppsägning”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden