Bohusläningen

Orust näst bästa skolkommun

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

Orust kommun har utsetts till Sveriges andra bästa skolkommun i den ranking som varje år tas fram av Lärarförbu­ndet. Det är 13 olika kriterier som har undersökts.

– Det känns verkligen kul att vi lyckades så bra även i år, säger Kristina Svensson (MP), avgående ordförande i Utskottet för lärande. Det fanns en viss oro för att vi inte skulle kunna behålla förra årets placering. Men det såg plötsligt bättre ut när alla uppgifter har räknats samman. Det är till och med så att vi knappat in på flera områden till Vellinge kommun som ligger högst upp på listan.

I LÄRARFÖRBU­NDETS MOTIVERING till placeringe­n står det bland annat följande:

”Orust är en skolkommun som trots utmaningar­na ändå satsar. Orust har på tre år gjort en förbättrin­gsresa från placering 42 till plats

”Vi är ett gott gäng som arbetar med fokus på långsiktig utveckling”

KRISTINA SVENSSON (MP) avgående ordförande i Utskottet för lärande

2. I år håller de sig kvar på andra plats samtidigt som de börjar bli en god konkurrent för första placeringe­n. Orust hör till de tio procent av alla kommuner som satsar mest på skolan.”

HÖG LÄRARTÄTHE­T OCH ett bra samarbete mellan politiker och tjänstemän är några områden som lett till bra resultat, enligt kommunen.

– Vi har en stabil ledningsor­ganisation och lärarkår som vill jobba med utveckling konstatera­r Henrik Lindh som är sektorchef för lärande i ett pressmedde­lande. Vi är ett gott gäng som arbetar med fokus på långsiktig utveckling. Samtidigt har vi en politisk ledning som i samsyn med oss valt att satsa på skolan som ger förutsättn­ingar till en god arbetsmilj­ö och goda skolresult­at.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden