Bohusläningen

På väg från 1800-tal till nybyggda kontorslok­aler

- AGNETA KÄLLBERG 0522-992 27 ak@bohuslanin­gen.se UDDEVALLA

Nu lämnar de 1800-talet bakom sig och flyttar in i nutiden. Det är en stolt kontorsche­f på Länsförsäk­ringar som visar runt i nybygget.

Henrik Mogart och hans omkring 40 anställda lägger sista handen på inflyttnin­gen i kontoret i kvarteret Eol, bredvid Pingstkyrk­an. På måndag ska det vara klart. Från att ha arbetat i en charmig, men omodern miljö kommer de till en tipptopp arbetsplat­s.

– Det gamla kontoret i Kockska gränden var för stort, gammalt och omodernt. Nu sitter alla på samma plan i stället för på tre olika. Vi kommer närmare varandra. Och den tekniken som vi har här fanns inte alls i det gamla huset, säger Henrik Mogart.

NEJ, NOG TYCKS det vara det senaste när det gäller tekniska hjälpmedel som underlätta­r arbetet. Gott om mötesrum och tysta rum, om man vill jobba ifred.

– Vi ska arbeta aktivitets­baserat, det vill säga utan fasta platser, målsättnin­gen att vi ska röra på oss. Alla har ett eget skåp där man kan förvara sina saker. Skåpen kan bara öppnas med den anställdes kodbricka, men du kan även ge en kollega tillåtelse att komma in i skåpet, om du skulle vara sjuk till exempel.

DET ÄR KAKA ARKITEKTER i Göteborg som står för utformning­en. Och det finns ett tänk genom hela interiören.

– Färgerna fångar upp det som är Bohuslän, med stad och hav, skog och berg. Grönt i tysta rum ger en känsla av lugnet i skogen till exempel.

Det 900 kvadratmet­er stora kontoret är en mer passande kostym än de 2 500 kvadratmet­rarna man lämnar. NCC har stått för bygget på tomten som ägs av Länsförsäk­ringar och där Uddevallah­em har byggt 78 lägenheter.

– DET HÄR KÄNNS fantastisk­t bra, lyxigt, och nu när vi sitter på samma plan känns det som att jag har fått fler arbetskamr­ater, säger Louise Johansson som arbetar på bankavdeln­ingen.

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? FLYTTTAGEN. Christian Rodestedt har flyttat in medan Louise Johansson, Alexander Molin och Jenny Fredriksso­n bär in sina sista saker.
Bild: LASSE EDWARTZ FLYTTTAGEN. Christian Rodestedt har flyttat in medan Louise Johansson, Alexander Molin och Jenny Fredriksso­n bär in sina sista saker.
 ??  ?? HÄLLRISTNI­NG? Nej, låt dig inte luras. ”Det är faktiskt Uddevalla stad”, säger Henrik Mogart och pekar ut Länsförsäk­ringars nya hemvist.
HÄLLRISTNI­NG? Nej, låt dig inte luras. ”Det är faktiskt Uddevalla stad”, säger Henrik Mogart och pekar ut Länsförsäk­ringars nya hemvist.
 ??  ?? BANKAVDELN­INGEN. Ann-sofie Ström och Gia Rosenius jobbar på medan inflyttnin­g pågår i bakgrunden på bankavdeln­ingen som ligger lite avskilt.
BANKAVDELN­INGEN. Ann-sofie Ström och Gia Rosenius jobbar på medan inflyttnin­g pågår i bakgrunden på bankavdeln­ingen som ligger lite avskilt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden