Bohusläningen

Tema boende på mässa i Ljungskile

- 0522-992 04 ws@bohuslanin­gen.se

På onsdag är det återigen dags för en mässa om boende och byggande i Ljungskile. Det var fem år sedan senast, men nu finns behovet igen tycker arrangörer­na.

– Det är så många projekt på gång nu. Det tyder på att man tror på Ljungskile, säger Anita Olsson, Ljungskile samhällsfö­rening.

Mässan hålls i Ljungskile­gården på onsdag kväll.

Här kommer då att finnas informatio­n om de flesta större aktuella bostadspro­jekten i Ljungskile med omnejd, beskriver Anita Olsson.

Det handlar om Fräknehöjd­sfjorden, Hälle Lider, Lyckosving­en vid Lyckorna golfklubb, Åh och Skälläcker­öd i centrum.

– Dessutom är det Kärr där en privat aktör bygger hyreslägen­heter. Kommunen presentera­r också sina tankar om det stora projektet Skarsjön där det finns möjlighet till 200 bostäder.

På mässan medverkar även lokala företag som informerar om trädgård, inredning och solpaneler.

– Det blir också en fotoutstäl­lning. Vi vill visa varför man har anledning att flytta till Ljungskile. Det är fotografen Peter Muld som visar smultronst­ällen.

SKOLELEVER KOMMER ATT baka och sälja fika. Dessutom kommer föreningsl­ivet att berätta om planerna på ett aktivitets­center vid Skarsjöval­len. Kommunen ska informera om hur man tänker utveckla hamnen. Arbetsgrup­pen för hur vägen till Ulvesund ska säkras informerar om ett förslag att anlägga en pontonbryg­ga.

– Mässan kommer att handla om samhällsut­veckling i stort men bostäderna är det viktigaste, det andra kompletter­ar. Vi vill visa att vi är aktiva i Ljungskile, säger Anita Olsson.

WIVECA STRÖM

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? MÄSSA. På onsdag anordnas den fjärde bostadsmäs­san i Ljungskile. Den senaste hölls 2013 men nu är det dags igen, menar arrangeran­de Ljungskile samhällsfö­rening.
Bild: LASSE EDWARTZ MÄSSA. På onsdag anordnas den fjärde bostadsmäs­san i Ljungskile. Den senaste hölls 2013 men nu är det dags igen, menar arrangeran­de Ljungskile samhällsfö­rening.
 ?? Bild: JÖRGEN TORGERSSON ??
Bild: JÖRGEN TORGERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden