Bohusläningen

Självutche­ckning tar över i kassan

SVERIGE: MAJORITETE­N ANVÄNDER OBEMANNADE KASSOR

- JOEL MALMÉN/TT

I dag finns två typer av obemannade kassor – självskann­ing och självutche­ckning.

Vid självskann­ing skannar kunden varorna en och en i butiken med en elektronis­k skanner. Vid självutche­ckning skannas och betalas alla varor samtidigt vid utgången.

– Trenden är tydlig. Vi går mer och mer åt självutche­ckningskas­sor. En gissning är att vi i dag har ett snittförhå­llande på 70 respektive 30 procent, utslaget på alla butiker, vad gäller att betala själv eller i en manuell kassa, säger Claes Salomonsso­n, presschef på Axfood där bland annat butikskedj­orna Hemköp och Willys ingår.

För drygt ett år sedan renoverade­s Hemköp i Åhlénshuse­t i Stockholm. Butiken har nu 30 självutche­ckningskas­sor och bara fyra manuella.

– Det är ett sätt för kunden att kunna ta sig ut snabbt och effektivt utan att köa för länge. Vi har många lunchkunde­r som bara har 45 minuter på sig att handla och äta, säger butikschef Niklas Persson.

INGEN I PERSSONS BUTIK har behövt sluta i samband med renovering­en – de som stod i de manuella kassorna jobbar nu bland annat i charken, i konditorie­t eller som sushikocka­r.

– Många i personalen tycker det är väldigt roligt att få göra något modernt, att vara i framkant, säger han.

SJÄLVUTCHE­CKNINGEN är utformad så att man inte kan betala om man inte skannat och vägt varje vara – inklusive kasse – på en speciell våg. Enligt Persson har snatteriet varken ökat eller minskat sedan omställnin­gen.

Kunderna är genomgåend­e nöjda. Maria, 54, från Jönköping har helt gått över till självutche­ckningskas­sor.

– Jag tycker att det är snabbt och smidigt, säger hon.

Greta, 16, från Stockholm tycker också att snabbheten är den stora fördelen.

– När det är lösviktsva­ror kan * Obemannade kassor finns i dag i två varianter – självskann­ing och självutche­ckning.

* Självskann­ing innebär att kunden plockar med sig en bärbar elektronis­k skanner vid butikens ingång.

* Därefter skannas varorna en och en i butiken i samband med att de plockas från hyllorna. Kunden betalar sedan allt med ett knapptryck i utgången.

* Självutche­ckning – den vanligaste varianten – innebär att kunden betalar alla varor samtidigt, genom att skanna och väga dem vid en betalnings­station vid utgången.

* Självutche­ckningskas­sorna placeras i två rader mitt emot varandra i ett utrymme som kallas för en hage.

* I varje hage finns minst en person ur personalen som har i uppgift att hjälpa kunderna och godkänna köp av varor med åldersgrän­s.

* Oftast behöver kunden skanna kvittot från sitt köp för att komma ut ur hagen. det vara lite svårt, men det brukar funka, säger hon.

TRENDEN MÄRKS ÄVEN av hos andra livsmedels­jättar.

”Vi kan se att användande­t ökar, framför allt för snabbkasso­rna”, skriver ICA Gruppens pressansva­riga teamledare Anna Hedström i en kommentar.

Inom Coop Butiker & Stormarkna­der, som driver 240 av Coops 650 butiker, har antalet snabbkasso­r tiofaldiga­ts de senaste tre åren.

”Detta hänger ihop med dels att allt fler kunder efterfråga­r dem och att Coop under de senaste tre åren gjort stora investerin­gar i butikerna”, skriver Coop Sveriges presschef Tobias Rydergren.

EN FÄRSK RAPPORT från fackförbun­det Handels visar att handelsans­tällda har en tvehågsen attityd till den ökade automatise­ringen.

”De anställda verkar ha en dubbel inställnin­g till den automatise­ring som skett hittills. Å ena sidan kan det resultera i en bättre arbetsmilj­ö och andra sidan leder det när utveckling­en går långt till förlorade jobb”, skriver fackförbun­det.

Överlag är inställnin­gen positiv – 80 procent av de tillfrågad­e betonar att deras arbetsuppg­ifter finns kvar, även om de förändrats av den nya tekniken.

”Detta kan vi tolka som ett tecken på att den rena automatise­ringen ännu så länge inte fått några långtgåend­e konsekvens­er inom branschen”, skriver Handels.

Trenden med obemannade kassor i svenska livsmedels­butiker växer kraftigt. I flera butiker, särskilt i storstäder­na, används de av majoritete­n av kunderna. Inom handeln är attitydern­a gentemot utveckling­en övervägand­e positiva, men det finns också en oro för förlorade arbetstill­fällen.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? SJÄLVSKANN­ING. Här sker betalning vid en obemannad kassa på Hemköp i Åhlénshuse­t i Stockholm.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT SJÄLVSKANN­ING. Här sker betalning vid en obemannad kassa på Hemköp i Åhlénshuse­t i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden