Bohusläningen

Het handbollsh­elg för Uddevallac­oachen

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Ena dagen coach i Uddevallad­erbyt i division 3. Nästa dag på bänken i ligan.

För handbollsp­rofilen Tobias Pettersson blir den här veckan något att minnas. Det började med ett telefonsam­tal tidigare i veckan...

Damelitlag­et Boden har sedan flera år varit en koloni för handbollst­ränare med rötterna i Uddevalla. Tobias Pettersson tog upp laget till damligan SHE och Per Johansson lotsade förra säsongen laget till kvartsfina­l.

I ÅR TOG Patrik Liljestran­d över, men under hans ledning har det gått trögt. Efter sju omgångar ligger segerlösa Boden sist och nu har Liljestran­d lämnat sin post efter ett gemensamt beslut av honom och klubbledni­ngen.

– Jag är emot att hoppa av mitt under en säsong, men vi hade ett möte i går och jag kände inte att det gick att fortsätta efter det. Vi har inte fått det att fungera. Då måste jag som tränare ta mitt ansvar. Det är klart att jag är besviken, men livet går vidare, säger Liljestran­d till nsd.se.

Medan Boden jagar en ersättare blir Kenneth Harlin och Tobias Pettersson att ta över ansvaret.

– Jag fick frågan eftersom jag kan klubben och de känner mig, men det är en punktinsat­s för att lösa situatione­n, säger Pettersson, numera anställd inom Kroppskult­ur.

Nu har han varit på plats under några dagar hos laget som en tid dragits med skador på viktiga försvarssp­elarna Annica Ölén och Kristiane Stormoen.

NÄSTA MATCH ÄR borta mot nykomlinge­n Kungälv på söndag. Innan dess har dock Pettersson ett annat och lite speciellt uppdrag, nämligen att leda Kroppskult­urs B-lag Team Kropps i det första derbyt mot Uddevalla HK på mycket länge när lagen möts i division 3.

– Det är nog viktigast för UHK och spelarna som tidigare varit i Kropps.

Kropps A-lag spelar samtidigt borta mot Kristianst­ad, men några inslag från A-truppen blir det enligt Pettersson.

TRÄNAREN FÖR UHK, Johan Svaneström, hoppas på en bra kamp och mycket publik i Rimnershal­len på lördagseft­ermiddagen. – Vi är taggade och båda lagen har mycket att spela för. Inte minst vi efter förlusten senast som bröt vår förlustfri­a svit sedan förra årets seriestart, säger han.

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? HELGARBETE. Tobias Pettersson har med kort varsel gjort tillfällig comeback in på bänken i damligalag­et Boden – men utveckling­slagets derby mot Uddevalla HK missar han inte.
Bild: ERIK WEIEFORS HELGARBETE. Tobias Pettersson har med kort varsel gjort tillfällig comeback in på bänken i damligalag­et Boden – men utveckling­slagets derby mot Uddevalla HK missar han inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden