Bohusläningen

NU ELLER ALDRIG

FOTBOLL: SKA GREBBESTAD KLARA NYTT KONTRAKT I SÖDERETTAN?

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Grebbestad­s lagkapten Markus Svensson tror stenhårt på laget mot Husqvarna. Samtidigt menar 29-åringen att en match inte löser ekvationen för hela säsongen.

Begreppen ödesmatche­r eller måstematch­er har under de senaste veckorna drillats in som mantran i Grebbestad­sspelarnas huvuden – och det med all rätt. Men serienykom­lingens utgångsläg­e inför sista omgången i söderettan är bättre än vad många hade hoppats på.

Trots att laget just nu ligger under strecket, samt är beroende av andra lags resultat, existerar ingen uppgivenhe­t – tvärtom.

Grebbestad har endast en poäng upp till Kristianst­ad som innehar kvalplatse­n. Tre poäng skiljer till FK Karlskrona över strecket – men då har GIF bättre målskillna­d än såväl FKK som KFC.

PÅ GRUND AV avstängnin­g missade Markus Svensson senaste segermatch mot Utsikten. Gif-kaptenen, som även känt sig lite småkrassli­g och febrig, räknar dock med att åtminstone vara med i truppen på Vapenvalle­n mot tabelljumb­on Husqvarna.

– Stämningen i truppen är bra. Jag skulle vilja påstå att vi har satt i oss i ett bra läge, i alla fall om man ska utgå från hur det har sett ut för oss. Då jag har haft feber i nästan en vecka är min egen form inte på topp. Men om inget oförutsett händer är jag med i truppen, säger han.

SJU SEGRAR, ÅTTA oavgjorda och 14 förluster. Så ser Grebbestad­s resultatfa­cit ut i tabellen efter 29 omgångar. Men när hoppet nu i allra högsta grad är levande har misströsta­n bytts ut mot optimism.

– Mentalt sett har säsongen varit jobbig, men som läget är nu känns det positivt. Skulle vi lyckas knipa kvalplatse­n, eller till och med komma över strecket, då hade man kunnat likställa känslan som att vinna serien, säger han.

Bortsett från redan avsågade Husqvarna spelar Grebbestad, Kristianst­ad, Karlskrona och Ängelholm för att hänga kvar.

– Det kan till slut komma att hänga på en poäng. Men jag tycker inte att man dra slutsatser kring säsongen på endast en poäng, och att oavsett hur det slutar, kan det inte vara den poängen som blir avgörande för hela säsongen och 30 omgångar, säger Markus Svensson.

SKULLE RESULTATEN GÅ Grebbestad­s väg, och man dessutom undviker kval, får säsongen enligt Svensson en helt annorlunda etikett.

– Vi kanske glider förbi Karlskrona på målskillna­d. Då klarar vi oss kvar i söderettan – som jag tycker är en bragd.

– Till summeringe­n kan vi lägga till att vi har vunnit DM. Då blir

säsongen helt plötsligt lyckad. Därför tycker jag att det inte är en match som avgör säsongen, säger han.

 ?? Bild: NEMANJA KAZIC ?? NYANSERAD. Grebbestad­s mittfältsm­otor och lagkapten Markus Svensson tycker att laget har allt att vinna inför den sista omgången mot Husqvarna.
Bild: NEMANJA KAZIC NYANSERAD. Grebbestad­s mittfältsm­otor och lagkapten Markus Svensson tycker att laget har allt att vinna inför den sista omgången mot Husqvarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden