Bohusläningen

LSK och Oddevold ska ända in i kaklet

- Ljungskile Sk–skövde AIK IK Oddevold–oskarshamn­s AIK JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

LSK kommer att sluta sexa – punkt. Ändå står mycket på spel. Speciellt för spelarna. Kommunriva­len Oddevold har haft en lång, mörk och blåsig höst. Nu vill de avsluta på bästa möjliga sätt på Rimnersval­len.

Inget att spela för? Knappast. I alla fall om du frågar Ljungskile­s tränare Jörgen Wålemark.

– Matchen gäller jättemycke­t. Särskilt individuel­lt för spelarna. Speciellt för de som inte har kon- trakt nästa säsong. Vissa vill med all säkerhet visa att de vill fortsätta i LSK nästa säsong och andra vill skapa intresse från andra klubbar, säger Jörgen Wålemark.

Ändå kommer Ljungskile att ställa upp med bästa tänkbara elva hemma mot Skövde.

– Vi har 30 omgångar på oss att samla så många poäng som möjligt. Det ska vi utnyttja.

ODDEVOLD HAR KONTRAKTET säkrat och kan som bäst sluta åtta i division 1.

– Vi ska verkligen göra vårt bästa och göra en bra prestation. Vi vill kunna se de lag som slåss mot Division 1 södra omgång 30 Avspark: lördag 14.00 Skarsjöval­len Truppstatu­s: Inga avstängnin­gar i LSK. Alla tillgängli­ga förutom andramålva­kten Nino Sahinovic som har problem med en hand. Division 1 södra omgång 30 Avspark: 14:00 lördag Rimnersval­len Truppstatu­s: Besim Alimi och Mark Fezarit är skadade. Fuad Hyseni är sjuk. Petrit Zhubi har inget kontrakt. Oskarshamn i ögonen, säger tränaren Janne Carlsson.

Kommer publiken att få se några överraskni­ngar i startelvan?

– Det är alltid överraskni­ngar när Oddevold spelar. Vi har sällan samma lag.

Kommer någon av de yngre spelarna att få chansen?

– Under veckan har Philip Engelbrekt­sson och Philip Hällgren spelat med U19-laget. Därför får vi se hur de ligger till. Men det klart att de är värda sin plats. De kämpar och sliter varje träning, säger Janne Carlsson.

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? SISTA OMGÅNGEN. Oddevold gästas av Oskarshamn som vill nå kval till superettan och Ljungskile möter Skövde på Skarsjöval­len i årets sista seriematch.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N SISTA OMGÅNGEN. Oddevold gästas av Oskarshamn som vill nå kval till superettan och Ljungskile möter Skövde på Skarsjöval­len i årets sista seriematch.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden