Bohusläningen

Mål av Blomqvist men förlust för Sverige

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Plats i startelvan och mål – men ändå slutade det med förlust för Rebecka Blomqvist och U23-landslaget i träningsla­ndskampen mot Norge.

Det började dock bra på Isachsen Stadion i Mjöndalen utanför norska Drammen i årets sista landskamp. Redan efter fem minuter kunde Sverige ta ledningen sedan ett svenskt inlägg träffat en norsk spelare och fortsatt in i mål,

Det skulle bli ännu bättre. Efter 22 minuter hittade Göteborgs FC:S Julia Zigiotti Olme hittade sin klubbkamra­t Rebecka Blomqvist med en passning efter en snabb svensk omställnin­g.

Blomqvist var som oftast säkerheten själv i sitt avslut och med ett så snabbt 2–0 såg det bra ut för svenskorna. Norge kunde dock reducera innan paus.

Sverige fortsatte att föra spelet i den andra halvleken.

– Det var en matchbild där vi fullständi­gt kontroller­ar stora delar av matchen. Vi hade allt i vårt spel som man kan önska sig egentligen i ungefär 65 minuter. Vår tveklöst bästa match för i år så långt. Det är därför en stor besvikelse just nu att vi förlorade den här matchen, säger förbundska­pten Ulf Kristianss­on till svenskfotb­oll.se

Amalie Eikeland var den som ledde vändningen för hemmalaget. Först med en kvittering i 73:e minuten och sedan i matchens näst sista ordinarie spelminut. Då sprang samme Eikeland igenom det svenska försvaret och kunde ensam med målvakten Britta Gynning göra 3–2.

– Det är en besvikelse just nu samtidigt som det är kul att se att våra tjejer har en väldigt hög högstanivå och spelar bra fotboll i både anfallsspe­l och försvarssp­el, säger Kristianss­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden