Bohusläningen

På jakt efter en bortaseger

- CHRISTER LINDGREN

Två veckor utan match betyder inte semester, men för Kropps har speluppehå­llet ändå inneburit viss återhämtni­ng.

– Det blev ledigt en lördag och söndag och med undantag för några söndagar har det varit full rulle sedan i slutet av juli, säger tränaren Gunnar Blombäck.

Efter två raka hemmasegra­r hoppas han nu på säsongens första bortavinst – mot tabelltvåa­n Kristianst­ad.

– Man vet ju inte riktigt vad man möter när det är ett farmarlag, och framför allt då i deras hemmamatch­er. Jag tror att de kommer att spela med ett juniorlag med några överåriga, men knappast några A-lagsspelar­e med tanke på deras program med ligan och Champions league.

– Vi förbereder oss så gott vi kan och efter den senaste Handboll, division 1 södra, herrar Fröknegård­shallen, Kristianst­ad, lördag kl 15.00. Läget i Kropps: Viktor Olofsson långtidssk­adad, Fredrik Cervell inte tillgängli­g för spel och Oskar Högström sjuk under veckan. veckans träningsre­sultat ser jag fram emot matchen. Bara vi har huvudet under kontroll, säger han.

Nya poäng skulle ge kontakt med toppen och distans till botten.

– Sett till vår start har vi två poäng för lite som en följd av vår miss borta mot Warta. I de andra bortamatch­erna har vi inte varit i närheten.

En spelare har i veckan lämnat Kropps trupp. Det är 19-årige kantspelar­en Max Rönnqvist som i jakt på mer speltid flyttar hem till Borlänge för spel i division 2.

– Han vill spela mer så vi släpper honom och tackar för den här tiden tillsamman­s.

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? NYCKELSPEL­ARE. Pontus Lundqvist får tillsamman­s med Anders Alfredsson stå för rutin och ta stort offensivt ansvar i bortamatch­en mot Kristianst­ad.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N NYCKELSPEL­ARE. Pontus Lundqvist får tillsamman­s med Anders Alfredsson stå för rutin och ta stort offensivt ansvar i bortamatch­en mot Kristianst­ad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden