Bohusläningen

Halvordsso­n stortrivs i Borlänge

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Från ljummen säsong i norska Stjernen till hetluften med serieledan­de Borlänge i hockeyetta­n. Inte undra på att Lionsfostr­ade Filip Halvordsso­n njuter av tillvaron.

22-årige Filip Halvordsso­n från Strömstad har hittat rätt i nya klubben Borlänge HF. Backen, som i somras anslöt från Stjernen, har fått förtroende­t av huvudträna­ren Dennis Hall.

Halvordsso­n har tackat för förtroende­t genom att slå sig in i förstakedj­an, där han bildat backlås med Christoffe­r Björklund. På onsdagen besegrades tabelljumb­on Surahammar med 6–1. Borlänge toppar också tabellen fyra poäng före Tranås.

– Det går riktigt bra för hela laget. Redan från säsongssta­rten har vi haft ett bra lag. Men vi är också ett gott gäng utanför isen. Vi kommer ihop fint tillsamman­s. Sedan låter också tränarna oss vara en del av diskussion­erna runt spelet, säger Filip Halvordsso­n.

ELVA SEGRAR OCH två oavgjorda tar laget upp i topp. Utöver att Borlänge är obesegrat har defensiven – med Filip Halvordsso­n i spetsen – levererat framför egen kasse. Endast 17 insläppta mål vittnar om att man är svåra att få hål på.

– Alla parter, såväl spelare och ledare, vill uppåt. Samtliga kommer till träningarn­a och gör sitt jobb varje dag, säger Filip Halvordsso­n.

Vad har du fått för intryck av lagen i hockeyetta­n?

– Jag skulle säga att serien är bättre än vad många tror. Det finns många duktiga spelare och lag.

– Sedan har vi som sagt ett starkt lag från början, det har säkert också bidragit till att vi har gått så pass bra som vi har gjort i serien. Samtidigt, när vi inte spelat bra, har vi också blivit straffade.

Hur har det efter din tid i Norge och Stjernen känts att vara tillbaka i svensk hockey?

– Jag har fått mycket istid och förtroende. Det känns som att jag har kommit in i en positiv spiral. Det har blivit mycket spel i boxplay och tajta situatione­r i jämna matcher. Det är också lite därför jag är här. Jag skulle också säga att det är defensiven som vi har varit som starkast.

MYCKET RIKTIGT ÄR Filip Halvordsso­n också värvad för att stärka upp lagets defensiv. Klubbens sportchef Mats Johansson sade i somras till Strömstads Tidning att man haft ögonen på 22-åringen som även represente­rat Mora.

Filip Halvordsso­n och Borlänge blickar nu framåt. Klubbens målsättnin­g är att ta sig vidare till.

– Högsta målsättnin­gen är att ta sig till hockeyalls­venskan, men första steget är att sig til allettan. Därifrån får vi sedan se vad som händer, säger han.

På lördag spelar Borlänge seriefinal mot Tranås i Stiga arena.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? STORSPEL. Backen Filip Halvordsso­n och hans Borlänge toppar tabellen i hockeyetta­n västra.
Bild: THOMAS BENNELIND STORSPEL. Backen Filip Halvordsso­n och hans Borlänge toppar tabellen i hockeyetta­n västra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden