Bohusläningen

Anhöriga kräver högre skadestånd

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

UDDEVALLA: Nyligen dömdes Martin Saliba till livstids straffarbe­te i en domstol i Libanon för trippelmor­det i Uddevalla 2015. Nu har anhöriga till mordoffren överklagat domen. De kräver bland annat ett skadestånd på 3,5 miljoner kronor.

Nyligen dömdes Martin Saliba till döden i en domstol i Libanon för trippelmor­det i Uddevalla 2015. Nu har anhöriga överklagat domen eftersom de kräver mer i skadestånd.

– Vi kräver att Martin och Mark Saliba tillsamman­s ska betala ett skadestånd på 400 000 dollar (cirka 3,5 miljoner kronor), säger advokat Normen Halawi i en intervju i tidningen GT.

För knappt två veckor sedan dömdes Martin Saliba, 25 år, till döden av en domstol i Libanon för det uppmärksam­made mordet på tre unga människor i Uddevalla. Straffet har omvandlats till livstids straffarbe­te eftersom Libanon inte längre verkställe­r dödsdomar.

En del av domen handlar om att Martin Saliba tillsamman­s med sin bror Mark Saliba som avtjänar ett livstidsst­raff i Sverige tillsamman­s ska betala 300 000 kronor till anhöriga till två av offren.

– Vi är missnöjda med skadestånd­sdelen. Vi tycker att skadan som bröderna Saliba har orsakat för offrens anhöriga är oersättlig. Men med tanke på den ekonomiska biten och vad familjerna har gått genom måste de få ett högre skadestånd. Vi kräver att Martin och Mark Saliba tillsamman­s betalar skadestånd på 400 000 dollar till två av de tre offrens familjer, säger advokat Normen Halawi på al-mosawis advokatbyå i Beirut till tidningen GT.

Bohuslänin­gen har varit i kontakt med en av mordoffren­s anhöriga som bekräftar att man vill ha ett högre skadestånd än vad som står i domen.

 ??  ?? Anhöriga till två av mordoffren har överklagat dödsdomen eftersom de vill ha ett högre skadestånd.
Anhöriga till två av mordoffren har överklagat dödsdomen eftersom de vill ha ett högre skadestånd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden