Bohusläningen

Gick från töntstämpl­ad till hyllad

- ALICE ERIKSSON 0522-992 00 alice.eriksson@ttela.se

TRAFIK: Reflexen blir allt viktigare när vintermörk­ret faller på och olyckor bland gångtrafik­anter ökar.

Olyckorna bland gångtrafik­anter ökar när vintermörk­ret faller på. Årligen omkommer cirka 40-50 gående personer till följd av påkörning – och av dessa sker omkring hälften i gryning, skymning eller mörker.

– Det är fler gångtrafik­anter som skadas vid mörker och halka. Synbarhete­n är en faktor i skadestati­stiken. Som gående handlar det om att du ska göra dig synbar för bilister i mörkret, säger Marie Nordén, generalsek­reterare för Nationalfö­reningen för trafiksäke­rhetens främjande (NTF).

ATT OLYCKOR SKER kan bero på många olika orsaker, och kan inte enbart skyllas på trafikante­r som tar sig till fots längs gatorna. Som gångtrafik­ant kan man lätt vaggas in i en falsk trygghet när man befinner sig längs trafikerad­e vägar i tätbebyggd­a samhällen menar Nordén.

– Ett stort ansvar ligger också på bilisten, att man håller låga hastighete­r så att man hinner upptäcka de gående – även om de inte har reflexer. Tyvärr är det så att respekten för hastighete­r är alldeles för låg bland bilister, framför allt i tätorter.

TROTS ATT MEDVETENHE­TEN kring reflexbära­ndet ökar, menar Marie Nordén att det finns en slags felaktig uppfattnin­g om att gångtrafik­anterna syns bättre i städernas belysning.

– Det är inte bara viktigt att synas längs landsvägar­na. Inne i städerna ser vi att färre bär reflexer. Man syns väldigt dåligt även när det finns gatljus.

Med reflexen kan gångtrafik­anten upptäckas på halvljus från cirka 125 meters avstånd av bilisten. Medan en mörkklädd gångtrafik­ant utan reflex endast syns på 2030 meters avstånd i mörkret.

– Reflexen är en väldigt billig försäkring att ta på sig när man rör sig ute vid vägarna. Vi menar att om fler skulle bära reflexer, så skulle färre skada sig i trafiken, säger hon.

ÅR 2010 GJORDE försäkring­sbolaget Trygghansa en undersökni­ng kring reflexväst­ar. Den visade då att endast hälften av de tillfrågad­e i vuxen ålder valde att bära reflexer. Att nysatsning­ar gjorts de senaste åren från bland annat modevärlde­ns håll tros göra skillnad när det kommer till reflexbära­ndet.

– Vi ser nu att det finns företag som lägger in reflexer i kläderna och tillverkar snyggare och smartare varianter. Det har tidigare inte klassats som särskilt modernt och vissa kanske känner att det känns lite fånigt att bära reflex, men det verkar gå åt rätt riktning nu upplever vi på NTF, säger Marie Nordén och fortsätter:

– Det är bra att olika aktörer gör insatser. Ju fler och smarta variatione­r av reflexer som kommer, desto vanligare kommer det att bli med användande­t. Det blir ett smart sätt att klä sig.

 ?? Bild: FREDRIK VARFJELL ??
Bild: FREDRIK VARFJELL
 ?? Bild: BERTIL ERICSON/SCANPIX ?? FARA. Som gångtrafik­ant syns man dåligt näst höstmörkre­t faller på.
Bild: BERTIL ERICSON/SCANPIX FARA. Som gångtrafik­ant syns man dåligt näst höstmörkre­t faller på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden