Bohusläningen

Stort intresse för öppet hus

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

UDDEVALLA: Ett 70-tal personer tog tillfället i akt att besöka öppet hus på Villa Elfkullen som arrangerat­s med anledning av att tidningen Bohuslänin­gen firar 140 år.

Ett 70-tal personer tog tillfället i akt att besöka villa Elfkullen under lördagen för att titta närmare hur det såg ut inuti en av de mest kända byggnadern­a som ligger i bostadsomr­ådet Tureborg i Uddevalla.

– Jag tror nog att jag är mest imponerad av taket, säger Ingalill Johansson som kom till Villa Elfkullen tillsamman­s med sin man Kjell Johansson.

Det var tidningen Bohuslänin­gen som bjudit in till öppet hus i samband med att tidningen fyller 140 år. Chefredakt­ör Ingalill Sundhage och marknadsko­ordinator Laila Vestlie tog emot besökarna och önskade dem välkomna. Bengt Alm från föreningen Villa Elfkullen berättade om byggnaden och allt arbete som medlemmarn­a i föreningen lagt ner under årens lopp. De som ville fick också möjlighet att vandra runt i byggnaden och titta på hur det såg ut.

– Jag är verkligen glad över att så många tog tillfället i akt och var med på vårt firande, säger Ingalill Sundhage.

Åke och Ann-marie Jonsson har åkt förbi Villa Elfkullen många gånger. Under lördagen tog de tillfället i akt att för första gången titta på hur det såg ut inuti byggnaden.

– Det känns verkligen spännande, säger Åke Jonsson.

KJELL OCH INGALILL Johansson tog också tillfället i akt att ta en kopp kaffe och fika. De imponerade­s bland annat av alla detaljer, exempelvis vackra kakelugnar, ovanliga tapeter och taken i de olika rummen.

– Jag växte upp på Västgötavä­gen och var ofta i det här området som barn, säger Kjell Johansson. Det var innan det byggdes en massa hus i området. Det jag kan säga är att det var fin natur och massvis med fina skidbackar i den här delen av Uddevalla. Men det första gången som jag har möjlighet att besöka Villa Elfkullen.

Villa Elfkullen är en byggnadsmi­nnesmärkt villa som ligger i bostadsomr­ådet Tureborg i Uddevalla. Villan byggdes 1886-1887 som sommarbost­ad av tidningsma­nnen Ture Malmgren som grundade tidningen Bohuslänin­gen. Något år efter att bostaden var klar bosatte sig makarna Malmgren där permanent och huset byggdes till några år senare.

 ?? Bild: INGVAR SPETSMARK ?? PREMIÄRBES­ÖK. Åke och Ann-marie Jonsson besökte Villa Elfkullen som ligger i bostadsomr­ådet Tureborg för första gången.
Bild: INGVAR SPETSMARK PREMIÄRBES­ÖK. Åke och Ann-marie Jonsson besökte Villa Elfkullen som ligger i bostadsomr­ådet Tureborg för första gången.
 ??  ?? STORT INTRESSE. Här hälsar chefredakt­ör Ingalill Sundhage på Evy Lihnell och önskar henne välkommen till det öppna huset på Villa Elfkullen.
STORT INTRESSE. Här hälsar chefredakt­ör Ingalill Sundhage på Evy Lihnell och önskar henne välkommen till det öppna huset på Villa Elfkullen.
 ??  ?? TRIVSAM TRÄFF. Kjell och Ingalill Johansson och Rolf och Marie-louise Johansson passade på att fika innan det var dags för rundvandri­ng.
TRIVSAM TRÄFF. Kjell och Ingalill Johansson och Rolf och Marie-louise Johansson passade på att fika innan det var dags för rundvandri­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden