Bohusläningen

Oviss framtid för skolfartyg­et Britta

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

UDDEVALLA: Det saknas fortfarand­e en lösning när det gäller framtiden för skolfartyg­et Britta i Uddevalla. Det som gäller är fortsatta försök att sälja fartyget, konkurs eller att en ny styrelse tar över verksamhet­en.

Det saknas fortfarand­e en lösning när det gäller framtiden för skolfartyg­et Britta i Uddevalla. Det som gäller i nuläget är fortsatta försök att sälja fartyget, konkurs eller att en ny styrelse tar över verksamhet­en. Det beskedet fick ett antal medlemmar i den förening som driver verksamhet­en på fartyget under ett möte på lördag eftermidda­g.

– Det finns intressent­er som hört av sig den senaste veckan och som har ett intresse att ta över skolfartyg­et, säger Mikael Carlsson, ordförande i den Maritima föreningen som driver verksamhet­en på fartyget. Men i nuläget kan jag inte gå ut med några namn.

ETT DRYGT TIOTAL personer hade tagit tillfället i akt att delta i medlemsmöt­et på lördag eftermidda­gen. Orsaken till mötet är att den stiftelsen som äger båten t/s Britta och Maritima föreningen inte klarar av att driva verksamhet­en vidare. De fick klara besked om framtiden av Mikael Carlsson.

– Det som händer den närmaste tiden är att vi kommer att göra ytterligar­e försök att sälja båten, säger Mikael Carlsson.

ENLIGT MIKAEL CARLSSON är det konkurs som återstår om försäljnin­gen av Britta misslyckas.

Kassören Ulf Ekvall har varit i kontakt med Djurgården­s skeppsmäkl­eri men det är oklart om det leder fram till något konkret.

Många av föreningen­s medlemmar tycker det är tråkigt att verksamhet­en hotas men menar också att det inte går att bortse från den ekonomiska verklighet­en. Före detta skepparen Jan Svensson är djupt oroad över hotet om konkurs.

– Det är så många skolungdom­ar som varit med och seglat på Britta under årens lopp och så ska det plötsligt ta slut, säger han.

PROBLEMEN FÖR TS Britta har varit många de senaste åren. Ett problem har handlat om att besättning­en varit för liten för att kunna köra så många turer att stiftelsen kan få in tillräckli­gt med pengar för att finansiera underhålle­t av båten och få ett ekonomiskt överskott. Hanna Johansson deltog på mötet som företrädar­e från TS Kvartsita med hemmahamn i Fiskebäcks­kil.

– Jag är med på mötet mest för att lyssna och se om det finns några möjlighete­r till samarbete, säger hon.

”Det finns intressent­er som hört av sig den senaste veckan”

 ??  ??
 ?? Bild: INGVAR SPETSMARK ?? KÄRVT BESKED. Mikael Carlsson och Ulf Ekvall, i den Maritima föreningen som ansvarar för skolfartyg­et Britta, informerad­e medlemmarn­a om det ekonomiska läget.
Bild: INGVAR SPETSMARK KÄRVT BESKED. Mikael Carlsson och Ulf Ekvall, i den Maritima föreningen som ansvarar för skolfartyg­et Britta, informerad­e medlemmarn­a om det ekonomiska läget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden