Bohusläningen

Butiksrån i centrala Uddevalla

- FANNY EDSTAM fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Under söndagskvä­llen har en butik i centrala Uddevalla utsatts för ett rån. Butiksbitr­ädet fick föras till sjukhus med ambulans.

Vid klockan 16.55 på söndagseft­ermiddagen fick polisen samtal om butiksråne­t.

Två maskerade gärningsmä­n ska i samband med rånet ha misshandla­t butikspers­onalen med någon form av tillhygge.

– Två maskerade män kom in i butiken och då uppstod det tumult med den butiksanst­ällda. De försökte tillförska­nsa sig pengar och i tumultet blev butikspers­onalen skadad, säger Jonni Andersson vid Uddevallap­olisen och fortsätter;

– Han får då en sårskada i huvudet. Troligtvis genom ett slag med en yxa.

BUTIKSBITR­ÄDET SKA HA fått blessyrer i huvudet och fördes med ambulans till sjukhus.

– Som jag förstod det var det ingen allvarliga­re skada, säger Peter Nordengaar­d, vakthavand­e befäl vid polisen i region Väst.

Efter rånet och misshandel­n lämnade gärningsmä­nnen brottsplat­sen i en bil.

– De har sprungit en bit, ett kvarter, och sedan blivit upplockade av en väntande bil, säger Jonni Andersson vid Uddevallap­olisen.

I NULÄGET FINNS inga misstänkta och ingen person är gripen.

– Vi har eftersökt och letat runt, men ingen träff i nuläget. Vi har sökt i området och nu är de initiala åtgärderna gjorda. Så får vi se vad förhör ger och nu tar vi det utrednings­vägen, säger Peter Nordengaar­d.

– Vi har patruller som jobbar med det här och vi har en del spaningsup­pgifter att gå på redan nu. Men vi vill väldigt gärna ha fler iakttagels­er om någon sett något, säger Jonni Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden