Bohusläningen

Politisk avhopp hos L efter turbulens

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

”Det är helt enkelt så att jag känner mig orättvist behandlad och tycker att jag missgynnas som kvinna”

Ett politiskt bråk skakar Liberalern­a i Lysekils kommun. Den lokale ordförande­n för partiet Håkan Kindstedt (L) har bestämt sig för att inte ställa upp som företrädar­e för partiet i olika styrelser och nämnder.

Orsaken, enligt honom själv, är att han har blivit påhoppad av andra lokala företrädar­e för partiet som beskyllt honom för flera olika saker.

Håkan Kindstedt stod på första plats på partiets lista till fullmäktig­e. Efter valet hamnade han tillsamman­s med Ann-charlotte Strömwall (L) som ordinarie ledamot i fullmäktig­e.

MEN NU HAR han kort tid efter valet valt att ta ett steg åt sidan. Den 9 november skrev Håkan Kindstedt i ett inlägg på Facebook att han inte längre tänker stå till förfogande när det gäller val av platser till styrelser och nämnder. Han har också bestämt sig för att omedelbart lämna uppdraget som ledamot i utbildning­snämnden. Däremot behåller han uppdraget i fullmäktig­e och tänker vara kvar som ordförande för Liberalern­a i Lysekil.

Enligt Håkan Kindstedt beror avhoppet på allvarliga anklagelse­r som riktats mot honom som saknar grund och interna problem i kommunföre­ningen. Bohuslänin­gen har under helgen varit i kontakt med Håkan Kindstedt, som endast svarar skriftligt.

UNDER HELGEN HAR ett mejl skickats runt till ett antal Liberaler i Lysekil. Där framgår att en del av bråket handlar om fördelning av uppdrag i styrelser och nämnder. Brevet är underteckn­at av Anncharlot­te Strömwall (L).

Hon hävdar att flera företrädar­e i partiet försöker roffa åt sig uppdrag utan att ta hänsyn till vad medlemmarn­a tycker.

– Det är helt enkelt så att jag känner mig orättvist behandlad och tycker att jag missgynnas som kvinna, säger Ann-charlotte Strömwall.

Hon tycker att Liberalern­a på lokal nivå domineras av på tok för många äldre män.

är gruppledar­e

LARS BJÖRNELD (L) för partiet.

– Jag tror det handlar om motsättnin­gar mellan olika personer och inte om politik, säger Lars Björneld som inte vill ge några ytterligar­e kommentare­r i nuläget.

Liberalern­a i Lysekil förhandlar tillsamman­s med Socialdemo­kraterna, Centerpart­iet och Miljöparti­et om att bilda en politisk grupp som ska styra kommunen de närmaste fyra åren.

 ??  ?? LÄMNAR. Håkan Kindstedt (L) lämnar flera uppdrag efter beskyllnin­gar om att allt inte gått rätt till vid fördelning­en av uppdrag till styrelser och nämnder. En av kritikerna är Ann-charlotte Strömwall (L) som tycker att vissa partikolle­ger försöker roffa åt sig olika uppdrag.
LÄMNAR. Håkan Kindstedt (L) lämnar flera uppdrag efter beskyllnin­gar om att allt inte gått rätt till vid fördelning­en av uppdrag till styrelser och nämnder. En av kritikerna är Ann-charlotte Strömwall (L) som tycker att vissa partikolle­ger försöker roffa åt sig olika uppdrag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden