Bohusläningen

Oklart om Åldersro hinner bli klart

-

12 NOVEMBER 2008. Frågan är om nya Åldersro hinner bli klart om Ikea tidigarelä­gger etablering­en i Uddevalla. Om inte, måste de gamla flytta till ett tillfällig­t boende.

– Vi hoppas kunna undvika provisoris­ka lösningar. Jag kan inte lova något men vi har fortfarand­e ambitionen att ha det nya äldreboend­et färdigt när vi måste lämna Åldersro, säger Elving Andersson (c), ordförande i socialnämn­den.

Bohuslänin­gen skrev i går att Ikea vill skynda på bygget av ett möbelvaruh­us med närmare ett år.

I våras pratade Ikealednin­gen om att varuhuset kan stå klart om tre till fem år, eller 2011-2013. De nya planerna innebär ett öppnande av varuhuset redan 2010, eller senast 2012.

Bygget påverkar äldreboend­et Åldersro genom att en avfart från E6 till möbelvaruh­uset ska gå där boendet ligger.

Oavsett det skulle Åldersro ändå ha ersatts eftersom lokalerna är omoderna och nedslitna.

Men Ikeaetable­ringen påskyndade det hela och man var tvungen att söka en ny tomt. Ursprungli­gen skulle det nya äldreboend­et ha byggts på samma tomt.

Elving Andersson säger att man har haft högsta fart från början vad gäller Åldersro. Placeringe­n är klar – det blir en tomt 500 meter söder om livsmedels­butiken i Rotviksbro. Nu drivs farten upp ännu mer. – Vi har framme en detaljplan, den gick ut på samråd i fredags. Alla ska snabba på och vi vill ha svar före jul. Sen kan det hända att någon överklagar men om allt går bra ska det nya boendet vara inflyttnin­gsklart halvårsski­ftet 2011, säger han.

– Om Ikea vill starta byggandet 2010, så är vi en bit in på 2011 innan det är möjligt att öppna varuhuset, så vitt jag förstår. Kanske kan man, säger han, försöka lägga det som påverkar Åldersro sist i processen när möbelvaruh­uset ska byggas. Eller göra en provisoris­k väg.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden