Bohusläningen

Målvakten som glänste i futsalderb­yt

- JOEL HANSSON joel.hansson@bohuslanin­gen.se

IFK Uddevalla visade att de är bäst i stan. Men det var Herrestad och framför allt målvakten Yrsa Sjöstrand som imponerade mest.

Herrestad startade upp lag i år medan IFK Uddevalla började med sin A-lagsverksa­mhet i fjol när de gick till Sm-kvartsfina­l.

Därför – för första gången någonsin – spelades ett damderby i futsal i Uddevalla under söndagseft­ermiddagen.

IFK vann klart och tydligt med 6–1, men fick slita betydligt mer än de antagligen trott på förhand.

Framför allt hade de svårt att ta sig förbi den 16-åriga målvakten Yrsa Sjöstrand som storspelad­e i målet.

– Det var en rolig match och spela. Det var ingen som tänkte att vi skulle vinna, så vi spelade bara på och hade roligt, säger Yrsa Sjöstrand.

Matchens bästa spelare räddade på alla möjliga sätt och var den största orsaken till att siffrorna inte blev större än vad de blev.

– Trots att vi är nya som lag visade vi vad vi verkligen går för. Vi har vilja, jobbar för varandra och fortsätter att kämpa trots att vi släppte in några mål, säger Yrsa Sjöstrand.

Med tanke på IFK Uddevallas kravbild så fanns en del i övrigt att önska, men de lyckades ändå vinna derbyt komfortabe­lt.

Målen gjordes av Emma Karnström (2), Anna Holmqvist, Linnéa Kogsta, Mathilda Eljas och Hanna Österberg.

– Vi hade press på oss inför derbyt och ville visa Herrestad vad futsal är. Vi vill vara både bäst i stan och bäst i Sverige. Vi vill vara en ledande förening i landet, säger Hanna Österberg i IFK Uddevalla.

Herrestads mål gjordes av Alva Iglicar Berntsson.

 ??  ??
 ?? Bild: JOEL HANSSON ?? VASS INSATS. Herrestads målvakt Yrsa Sjöstrand stod för en extremt bra prestation i derbyt. ”Det är bara att lyfta på hatten så duktig hon var i dag”, säger IFK Uddevallas tränare Lalo Rojas.
Bild: JOEL HANSSON VASS INSATS. Herrestads målvakt Yrsa Sjöstrand stod för en extremt bra prestation i derbyt. ”Det är bara att lyfta på hatten så duktig hon var i dag”, säger IFK Uddevallas tränare Lalo Rojas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden