Bohusläningen

Avslöjar: Strömberg jagas av toppklubb

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

I lördags vann Robin Strömberg skytteliga­n för andra året i rad. I söndags kunde Bohuslänin­gen avslöja att en toppklubb i allsvenska­n jagar LSK:S målkung. – Det är en fantastisk möjlighet för mig, säger forwarden.

Förra året vann han skytteliga­n på 21 mål.

I år roffade han åt sig titeln i sista sekunden när han gjorde sitt 20:e mål för säsongen.

Enligt uppgifter till Bohuslänin­gen jagas Robin Strömberg av BK Häcken. Något som den allsvenska klubbens sportchef, Sonny Karlsson, och forwarden själv bekräftar när de får frågan.

– Det stämmer. Jag ska träna med Häcken på tisdag och spela en match med dem på onsdag. Det ska bli sjukt roligt, säger den 26-åriga forwarden.

Göteborgsk­lubben slutade femma i allsvenska­n och har imponerat stort under säsongen.

– Det är en fantastisk möjlighet för mig: att få visa upp mig för en av Sveriges största och bästa klubbar. Det är jätterolig­t när en sådan klubb sett vad jag har gjort i Ljungskile och bjudit in mig.

MEN DET ÄR inte bara BK Häcken som ryckt i Robin Strömberg. Som Bohuslänin­gen redan berättat så tränade forwarden med Gif Sundsvall under den här veckan.

– Det var tre intensiva dagar. Sättet de spelar fotboll är enorm skillnad mot hur vi spelar i Ljungskile. Sundsvall är en av de mest utveckland­e klubbarna i Sverige med sin passningso­rienterade fotboll.

Men vad provspelet leder till vet inte Robin Strömberg i dagsläget.

– Jag hade ett möte med huvudträna­ren Joel Cedergren och han sa att han fått positiva intryck av mig som människa och spelare. Själv är jag jättenöjd med de tre dagarna hos Gif Sundsvall.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SUCCÉ I LSK. 26-årige Robin Strömberg (i mitten) gjorde två mål mot Skövde. Det sista, på övertid, gjorde att han gick förbi Eskilsminn­es Robin Hofsö i skytteliga­n i division 1 södra. Totalt stod Lsk-forwarden för 20 mål under årets säsong.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SUCCÉ I LSK. 26-årige Robin Strömberg (i mitten) gjorde två mål mot Skövde. Det sista, på övertid, gjorde att han gick förbi Eskilsminn­es Robin Hofsö i skytteliga­n i division 1 södra. Totalt stod Lsk-forwarden för 20 mål under årets säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden