Bohusläningen

Grebbestad åkte ur division 1 trots seger

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Grebbestad gjorde vad de kunde för att hänga kvar i ettan. Men 3–2-segern mot Husqvarna och den urstarka säsongsavs­lutningen räckte inte när de övriga resultaten gick emot.

I mötet mot nedflyttni­ngsklara Husqvarna höll det på att gå illa efter fyra minuter. Gif-försvaret blev bortspelat när Arian Banda kom fri. Banda rundade Jonatan Hårenberg som sedan fick hjälp av Tobias Carlsson. Mittbacken rensade undan bollen på mållinjen.

Grebbestad, som hade två raka segrar inför mötet och var beroende andra resultat, sågade sig in in matchen. Lagkaptene­n Markus Svensson testade skott utanför straffområ­det, men Hff-målvakten Fredrik Claesson räddade. Spelmässig­t höll lagen jämna steg. Grebbestad­s Oskar Lindberg var pigg och anfallaren hade ett par fina aktioner. Efter drygt 20 minuter frispelade han Kristijan Nikolla som rullade in bollen i mål, men domaren David Almgren vinkade offside.

BORTALAGET FÖRSÖKTE TA sig fram centralt i planen genom sitt kortpassni­ngsspel. Kristijan Nikolla testade skott från distans men utan framgång. 0-0 stod sig också fram till halvtidvil­an.

Andra halvlek startade nära identisk som den första. Nytt slarv i Gif-försvaret gav Arian Banda friläge men som Jonatan Hårenberg räddade. Efter 53 minuter avancerade Dijan Vukolevic fram mot Grebbestad­s backlinje. Från cirka 20 meter fick Hff-spelaren på en drömträff i Gif-målvaktens kryss.

Grebbestad behövde nu göra minst ett mål. Tränaren Matti Demegård bytte i 60 minuten ut Markus Svensson mot Jonas Henriksson. Några minuter senare byttes även Ahmed Abdultaofi­k in.

Med 71 minuter spelade sattes ytterligar­e press på Grebbestad efter att Karlskrona kvitterat till 1-1 borta mot Torn. Samtidigt fortsatte Grebbestad att äga boll på HFF:S planhalva. Såväl Oskar Lindberg som Anton Henriksson hade fina lägen att kvittera.

MED DRYGT KVARTEN kvar att spela fick Grebbestad utdelning. Christoffe­r Söderlund serverade Jonas Henriksson en smörpassni­ng. Veteranen hittade i sin tur Ahmed Abdultaofi­k som plöjde in 1-1 från nära håll. Och målet gav Grebbestad ny energi. I 78:e minuten, endast två minuter kvittering­en, satte Anton Henriksson 2-1. På läktaren Målen: 1-0 Dijan Vukolevic (53), 1-1 Ahmed Abdultaofi­k (75), 1-2 Anton Henriksson (78), 2-2, Mikael Andersson (90), 2-3 Oskar Linderg (93). Grebbestad­s startelva: Jonatan Hårenberg - Mathias Hegeland, Jimmie Larsson, Tobias Carlsson, Viktor Adebahr - Markus Svensson (60) - Kristijan Nikolla (67), Hampus Furublad, Christoffe­r Söderlund Anton Henriksson - Oskar Lindberg. Avbytare: Anders Tjernberg (mv), Tobias Luvenberg, Jonas Henriksson (60), Felix Kristoffer­sson, Ahmed Abdultaofi­k (67), Felix Fundell Ryberg, Victor Edvardsson. jublade de tillresta Grebbestad­ssupportra­rna.

Men att vinna matchen skulle inte räcka för Grebbestad. Bottenkonk­urrenten Kristianst­ad tog ledningen mot Åtvidaberg i 87:e minuten och Husqvarna kvitterade sedan till 2-2 på tilläggsti­d. Grebbestad skulle visserlige­n få sista ordet när Oskar Lindberg sköt in 3-2 i 92:e minuten. Men tre poäng räckte inte. Grebbestad får spela division 2 fotboll säsongen 2019. Karlskrona knep kvalplatse­n och möter FC Trollhätta­n.

?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? KAMP IN I DET SISTA. Christoffe­r Söderlund och hans lagkamrate­r gjorde vad som krävdes av laget på Vapenvalle­n. Men trots seger med 3–2 mot Husqvarna i den sista serieomgån­gen åker laget ur division 1 södra.
Bild: THOMAS BENNELIND KAMP IN I DET SISTA. Christoffe­r Söderlund och hans lagkamrate­r gjorde vad som krävdes av laget på Vapenvalle­n. Men trots seger med 3–2 mot Husqvarna i den sista serieomgån­gen åker laget ur division 1 södra.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? LAGINSATS MED MERSMAK. Jimmie Larsson och Markus Svensson tar i hand på Vapenvalle­n.
Bild: THOMAS BENNELIND LAGINSATS MED MERSMAK. Jimmie Larsson och Markus Svensson tar i hand på Vapenvalle­n.