Bohusläningen

”Trycket” blev historisk i Viking

- JOEL HANSSON joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Så hängde den där högst upp i ishallen – Mikael ”Tryckets” matchtröja. Inför ett i princip fullsatt Gullmarsbo­rg fick han ta emot publikens hyllningar. – Det var en härlig inramning. Helt underbar och fantastisk, säger han.

Klockan var slagen, ishallen nedsläckt, publikhave­t på plats och i mörkret på isen var lampan riktad mot Mikael ”Trycket” Carlsson. Vikings klubbikon med drygt 1 000 matcher för sin moderklubb över totalt 30 säsonger i A-laget.

Tröjan med ”Trycket” på ryggen och nummer 12 hissades mot luften inför en klappande publik i Gullmarsbo­rg.

– Det var en härlig inramning. Helt underbar och fantastisk. Men jag trodde faktiskt att det skulle vara värre rent känslomäss­igt, säger 53-åringen ett par minuter efter att han gått av isen.

Vad betyder det för dig att få tröjan upphissad?

– Det kanske inte låter så stort att få tröjan upphissad i taket i Lysekil, men det är ingen annan spelare som har fått det. Därför känns det väldigt stort.

Vad har du fått för reaktioner inför hyllningen?

– Jag har fått många SMS från alla möjliga delar i Sverige: kompisar som jag har spelat med och folk jag känner. De har skrivit att jag ska passa på att njuta av dagen och det ska jag verkligen göra i kväll.

Derbyt mellan Viking och Uddevalla slutade 3–4 till gästerna. Men det blev dramatiska slutminute­r. Viking låg på, men lyckades aldrig få till en kvittering.

Totalt kom 512 personer till Gullmarsbo­rg för att se hyllningen till ”Trycket” och derbyt mellan Viking och UHC.

1) I Ljungskile­viken 2) 1955 3) Emil 4) Dvärgen 5) Cirka 21 kg 6) Brons 7) 16 8) Darin 9) 2013 10) Las Palmas

 ?? Bild: JOEL HANSSON ?? STOR HYLLNING. Mikael ”Trycket” Carlsson fick se sin matchtröja bli upphissad i Gullmarsbo­rg. Här tillsamman­s med klubbens ordförande Claes Göran Strömwall. Totalt gjorde ishockeypr­ofilen från Lysekil över 1 000 matcher för sin moderklubb Viking.
Bild: JOEL HANSSON STOR HYLLNING. Mikael ”Trycket” Carlsson fick se sin matchtröja bli upphissad i Gullmarsbo­rg. Här tillsamman­s med klubbens ordförande Claes Göran Strömwall. Totalt gjorde ishockeypr­ofilen från Lysekil över 1 000 matcher för sin moderklubb Viking.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden