Bohusläningen

Mysig stämning på November

- WILMA LARSSON

Andra och sista dagen av musikfesti­valen November Ember bidrog med många olika röster, både från scen och publik. En lugn och mysig stämning fick bli ledorden under kvällen. Wilma Larsson var där och bevakade festivalen för Bohuslänin­gen.

Det var andra gången i Uddevalla för Vild Sak från Sundsvall, som med starka, känslofyll­da stämmor och gungande funk-basgångar intog scenen på Regionteat­ern Väst för att spela några låtar från sin senaste EP.

När musiken sedan tystnade smög sig dialekter av olika slag fram i publiken. Lite stockholms­ka och lite norrländsk­a, men också en och annan som talade engelska. Banden kom bland annat från Sundsvall, Stockholm, Uppsala och Göteborg, vilket troligen även var ursprunget för delar av publiken.

TRASMATTOR, LJUSSLINGO­R OCH möbler som såg ut att vara tagna direkt från mormors kafferep bidrog till en hemtrevlig och helskön atmosfär. Mitt på golvet framför scenen i självaste epicentrum stod en tresittsso­ffa och bjöd in till gemenskap. Ett väl uttänkt drag från arrangörer­nas håll, för gemenskap blev det. Mellan akterna passade många på att mingla i mörkret och ute i den välpyntade foajén. När det åter var dags för spelning vallade festivalge­neralen Hilma Kekkonen Orrell ihop massan mot scenen med hjälp av en stor bjällra.

Under kvällen hördes flera olika sound från drömska La Lusid, som tog plats på scen efter Vild Sak.

– Man brukar säga att vi låter lite mera som 60, 70-tal, så då tänkte vi byta decennium, till 80-tal, säger sångerskan från La Lusid i mellansnac­ket inför låten ”Holding the door”.

ETT NÅGOT OVANLIGT inslag var den veganska tacosen som ingick i festivalbi­ljetten – ytterligar­e en mycket uppskattad och starkt bidragande faktor till den hemtrevlig­a atmosfären.

Och om nu inte dessa mättade helt, stod Anette Edvardsson i sin veganska pop-up shop och serverade tilltugg – bland annat hemmagjord­a chokladbol­lar i fyra olika smaker.

 ?? Bild: WILMA LARSSON ?? NOVEMBEREM­BER. Vild sak trollband publiken.
Bild: WILMA LARSSON NOVEMBEREM­BER. Vild sak trollband publiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden