Bohusläningen

En bluesdiva i stan

-

I lördags kväll hade Uddevalla en tvättäkta amerikansk bluesdiva i stan och Patrick Sundström var begeistrad. ”Med yviga rörelser, härlig energi och ett kryddmått amerikansk påklistrad ”performanc­e”, gav Lady A en genuint underhålla­nde och skön kväll”

Det är oftast en solid skara medlemmar som besöker arrangeman­gen på Muddy’ s The Blues Club, men av de drygt 100 betalande gästerna, var det väldigt många nya medlemmar, säger en av arrangörer­na.

Förbandet Eric & The Famous Trouble gör ett fantastisk­t bra jobb som support och man märker att de har bluesen i ryggmärgen allihop. Dom levererar i toppklass och är en bra och genomtänkt matchning till kvällens huvudattra­ktion. Trots dettas så bleknar de något i jämförelse med den så karismatis­ka huvudattra­ktionen.

NÄR DEN AMERIKANSK­A bluesdivan och det svenska kompbandet Top Dogs kliver upp på scenen, så gör de det med en pondus som inte ofta skådas i Uddevalla. Sångerskan Lady A från Seattle har en röst och ett musikalisk­t uttryck som otvetydigt för tankarna till både Tina Turner, Chaka Kahn och i vissa avseenden även James Brown. Hon har också ett tydligt eget uttryck som gett henne flertalet hyllningar och utmärkelse­r för sin musik.

Lady A är ett konstant leende energiknip­pe på scenen och rör sig obehindrat mellan blues, soul, gospel och funk samtidigt som hon håller både publiken och musiker i ett järngrepp. Det märks att hon är meriterad och vet vad hon vill med sitt framträdan­de. Rösten är djup och ibland så där klädsamt raspig som man förväntar sig av en bluessånge­rska.

Det är en uppsluppen och trivsam stämning i lokalen när Lady A säger att hon har som ambition att alla som lyssnar ska ha förändrats efter kvällen. Det blir också tydligt att hon menar vad hon säger när de kör igång kvällens andra låt ”Doin’ Fine”, som höjer tempot och gör att man deltar i musiken med både allsång och handklapp och dans.

HON ÄR TYDLIG med att berätta storyn kring sina låtar och poängterar – I don’t sing just to sing.

All my songs have a story and takes you on a ride. För att krydda kvällen extra så plockar hon upp Stefan Seger från Famous Trouble Lady A och Top Dogs Lady A – sång Sverker Blomberg – gitarr Erik Möbeln Pettersson – Hammond-orgel Anders Molle Mohlin – bas Jonathan Westling – trummor

Eric & The Famous Trouble Conny Biselius - gitarr och sång Christer Hansson - bas Micke Simonsson - trummor Stefan Seger - munspel och sax Roger Myrehag - gitarr

Bastionen 10 november 2018 på munspel och ljudteknik­ern Örjan Carlsson på klarinett för att på de sista låtarna riva av några riktigt snygga solon. Hon betonar att detta är den sista kvällen i Sverige och ett perfekt avslut på hennes lilla turné genom vårt höstbistra land.

Kvällen rundas av med en skönt avskalad och bluesig cover på den högst otippade låten Que Sera av Ray Adams. Det var en ytterst välsmakand­e musikalisk kväll i ett regntungt Uddevalla.

PATRICK SUNDSTRÖM

 ?? Bild: PATRICK SUNDSTRÖM ?? Lady A och Top Dogs charmade Uddevallap­ubliken på Bastionen.
Bild: PATRICK SUNDSTRÖM Lady A och Top Dogs charmade Uddevallap­ubliken på Bastionen.
 ?? Bild: PATRICK SUNDSTRÖM ?? Eric & The Famous Trouble levererade i toppklass.
Bild: PATRICK SUNDSTRÖM Eric & The Famous Trouble levererade i toppklass.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden