Bohusläningen

Polisen om olyckorna på väg 162

- CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

En äldre man omkom efter en frontalkro­ck med en lastbil på väg 162 i fredags kväll. Bara några timmar senare inträffade ytterligar­e en olycka med flera skadade.

Strax efter klockan 18 på fredagskvä­llen inträffade en frontalkro­ck mellan en mindre lastbil och en personbil, på väg 162 i Lysekil i höjd med Brodalen. I personbile­n färdades en man och en kvinna. I lastbilen fanns en vuxen och ett barn.

Polisen meddelade senare under kvällen att föraren i personbile­n omkommit. Ingen av de tre andra fick några allvarliga fysiska skador.

Polisen har tagit både personbile­n och lastbilen i beslag.

STRAX INNAN MIDNATT inträffade ytterligar­e en trafikolyc­ka på väg 162, vid Gläborg i Munkedals kommun. Sju personer befann sig i en personbil som av okänd anledning voltade av vägen och en stor räddningsi­nsats drogs igång.

Två personer fördes senare till sjukhus med ambulans. Ingen av dem uppges dock ha livshotand­e skador. Däremot ska deras skador, enligt polisen som har haft kontakt med sjukhuset de vårdades vid, vara allvarliga.

Polisens presstales­man för region Väst, Stefan Gustafsson, uppger att polisen inte ser något samband mellan de två olyckorna.

– Jag har fått frågan om väg 162 är en livsfarlig väg. Men nej, det kan vi inte se att det är. Vi kan inte se att det här är en mer olycksdrab­bad väg än någon annan.

STEFAN GUSTAFSSON SÄGER att det vid den ena olyckan handlade om en frontalkro­ck. Vid den senare olyckan var det en ensam personbil som voltade av vägen.

– Flera timmar senare inträffar singelolyc­kan, på en helt annan del av väg 162. I det fallet misstänks dessutom föraren för flera brott, säger Stefan Gustafsson och berättar att polisen alltså inte utreder något samband mellan olyckorna.

Föraren vid singelolyc­kan misstänks för drograttfy­lleri, misstänkt vårdslöshe­t i trafik samt vållande till kroppsskad­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden