Bohusläningen

Välbesökt när Uddevalla påbörjade årets julfirande

- HAMPUS EKLUND 0522-99234 hampus.eklund@bohuslanin­gen.se

I år var det paraplyern­as skyltsönda­g. Men trots regnet drog sig många Uddevallab­or till centrum för att fira första advent med levande skyltfönst­er och tomteparad.

Första advent har avklarats och julhelgen närmar sig med stormsteg. Första advent firades traditions­enligt med levande skyltfönst­er och tomteparad i centrala Uddevalla.

Utanför Gallionen stod Sofia Geidvik och Ingemar Thorell och satte stämningen med klassiska jullåtar. I korsningen intill stod brandmänne­n och delade ut julkalendr­ar till förbipasse­rande barn.

KUNGSGATAN GENOMGÅR SOM bekant en rejäl uppfräschn­ing, vilket gjorde att delar av gatan inte var helt rustad för evenemange­t. Det märktes inte minst för tomteparad­en som fick organisera sin marsch lite annorlunda i år.

Från skyarna kom också regn som ville bråka med julstämnin­gen. Men detta hindrade inte de hundratals tappra Uddevallab­or som ändå tagit sig till centrum. I affärernas skyltfönst­er gick det att skåda tomtar, julnissar och julhundar.

Störst folksamlin­g blev det när tomteparad­en drog igång. Det var också den stora höjdpunkte­n för bröderna Neo och Eddy Grip Åkare samt deras kompis Kevin Jacobsson. Den förstnämnd­e hade även på sig en egen tomtedräkt.

– Men jag är ingen tomte, jag är en tomtenisse. Tomten har ju skägg, berättade han för Bohuslänin­gens utsände reporter.

ÅRETS LUCIATÅG GICK också med i tomteparad­en. När marschen var avklarad bjöd de på luciasånge­r utanför Gallionen. Därmed har årets julfirande dragit igång på allvar.

 ?? Bild: HAMPUS EKLUND ?? JULMARCH. Tomteparad­en kunde inte gå hela vägen till Kungstorge­t i år på grund av ombyggnati­onerna. Men stämningen var trots det lika god som vanligt.
Bild: HAMPUS EKLUND JULMARCH. Tomteparad­en kunde inte gå hela vägen till Kungstorge­t i år på grund av ombyggnati­onerna. Men stämningen var trots det lika god som vanligt.
 ??  ?? TUMMEN UPP. Kevin Jacobsson och bröderna Neo och Eddy Grip Åkare var nöjda med dagen. Allra bäst gillade trion tomteparad­en.
TUMMEN UPP. Kevin Jacobsson och bröderna Neo och Eddy Grip Åkare var nöjda med dagen. Allra bäst gillade trion tomteparad­en.
 ??  ?? JULSTÄMNIN­G. Jolie Johansson och Julia Kelmendi Nilebo fikade och målade med självaste tomten i ett av skyltsönda­gens fönster.
JULSTÄMNIN­G. Jolie Johansson och Julia Kelmendi Nilebo fikade och målade med självaste tomten i ett av skyltsönda­gens fönster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden