Bohusläningen

I väntan på Norlén och Löfven

- LARS PEDERSEN /TT

Statsminis­ter Stefan Löfven (S) får mer tid på sig att få ihop sitt förslag till regeringsa­lternativ. Dagens pressträff med talmannen och Löfven kommer därför att flyttas fram.

På söndagskvä­llen kom beskedet att talmannen Andreas Norlén ger Stefan Löfven mer tid att arbeta fram ett regeringsa­lternativ. Enligt ett pressmedde­lande kommer Norlén tidigast på onsdag den 5 december klockan 9.00 att lägga fram förslag till statsminis­ter för riksdagen. En ny pressträff om läget hålls tidigast klockan 08.30 samma dag.

Att Stefan Löfven skulle begära mer tid för att få ihop sitt regeringsp­ussel var ingen högoddsare. Centerpart­iet och Liberalern­a har i veckan lagt fram långtgåend­e kravlistor för att kunna tänka sig att stödja en S-regering under Stefan Löfven. De två borgerliga partierna vill få betalt i form av exempelvis sänkta skatter, liberalare arbetsrätt och friare hyressättn­ing. Det handlar om Allianspol­itik som lär bli svårsmält för S. På lördagen redogjorde Stefan Löfven för det politiska läget inför Socialdemo­kraternas partistyre­lse. – Det fanns ett mycket starkt stöd både för det arbete som gjorts och för det arbete som görs, sade partiets gruppledar­e i riksdagen Anders Ygeman efteråt. – Jag tror att jag undviker att etikettera det. Alla parter får själva definiera vad som pågår.

 ??  ?? Är det korrekt att beskriva det som att förhandlin­gar har inletts medCentern och Liberalern­a?
Är det korrekt att beskriva det som att förhandlin­gar har inletts medCentern och Liberalern­a?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden