IFK Uddevalla bäst när det gällde mest

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Seriefinal, stor press och IFK Göteborg på bortaplan. När det behövdes som mest svarade IFK Uddevalla för en prestation utöver det vanliga. – Det känns helt fantastisk­t, säger Mathilda Eljas.

Grunden till säsongens hittills viktigaste seger: försvarssp­elet.

IFK Uddevallas defensiva prestation satt till hundra procent. Enligt tränaren Lalo Rojas var den ”sjukt bra” i första halvlek och IFK Göteborg såg chockade ut.

Mållöst i paus? Nej, nej. IFK Uddevalla levererade även offensivt. Mathilda Eljas och My Olofsson Hjelm nätade och hemmalaget gjorde också ett självmål.

DET VAR LEDNING med 0–3 i halvtid och 20 minuter effektiv futsal kvar att lira. IFK Göteborg hade inte gett upp. 1–3 kom och per automatik blev IFK Uddevalla försiktiga och backade hem. Ytterligar­e en reducering låg i luften, men gästerna lyckades hålla undan.

– Det var en fruktansvä­rt go seger. Vi var verkligen revanschsu­gna efter kvartsfina­lförlusten (mot IFK Göteborg) förra säsongen. Den gången var vi nervösa och hade respekt för dem. Men nu gick vi ut och körde vårt spel som vi är trygga med, säger Mathilda Eljas.

”Det var en fruktansvä­rt go seger. Vi var verkligen revanschsu­gna efter kvartsfina­lförlusten (mot IFK Göteborg) förra säsongen”

SEGERN INNEBÄR ATT IFK Uddevalla rycker i RFL södra Götaland och har tre poäng ner till Blåvitt.

– Vi har tre tuffa matcher kvar och just nu ser det bra ut för att nå slutspel, säger Mathilda Eljas.

Nästa match är först nästa år. Då är det derby hemma mot Herrestad den 13 januari i Agnebergsh­allen.

MATHILDA ELJAS

?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? MÅLSKYTT. Mathilda Eljas, till höger, gjorde ett av IFK Uddevallas mål mot Blåvitt. ”Alla ska ha beröm. Vi spelade otroligt bra”, säger hon.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N MÅLSKYTT. Mathilda Eljas, till höger, gjorde ett av IFK Uddevallas mål mot Blåvitt. ”Alla ska ha beröm. Vi spelade otroligt bra”, säger hon.