Bohusläningen

Gymnastik på hög nivå

JONNA MOSER: ”ALLT ÄR ROLIGT MED ATT VARA PÅ TÄVLING”

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Barr, fristående, hopp och bom. Där har du grenarna som gymnastern­a i Ugp-cupen tävlade i under lördagen.

Först ut i Rimnershal­len var barnen och ungdomarna i steg 1–4. En av de totalt 200 som tävlade under helgen var Linn Wistrand, 9 år, från hemmaklubb­en Uddevalla gymnastik och parkour. Hon har hållit på med sporten i sex år och detta var hennes femte tävling.

– Det är roligt med gymnastik. Jag gillar att man får göra olika saker och träna tills man blir bra på det. Exempelvis barr och bom som jag tycker är roligast, säger Linn Wistrand. Vad har varit roligast hittills i dag?

– Att jag har klarat det mesta, typ hoppet, mattan och bommen, säger hon. Vad känner du efter att du klarat exempelvis bommen?

– Att jag är stark och har lyckats, säger Linn Wistrand.

På en annan plats i Rimnershal­len – vid hoppmattan – har ett gäng från Lysekils gymnastikf­örening samlats. Bredast ler 9-åriga Jonna Moser som hoppat upp på lagkompise­ns rygg.

– Allt är roligt med att vara på tävling. Hittills har jag tävlat i hopp, barr, bom och matta. Hoppet var roligast, säger Jonna Moser.

ÄVEN UGP-CUPENS TÄVLINGSLE­DARE, Jacqueline Dahl, är glad och nöjd. Den första dagen av två är snart slut och hon har en bra känsla.

– Tävlingen har varit väldigt lyckad. Många föreningar som kommit hit har berättat att de varit nöjda med arrangeman­get och att det har varit så strukturer­at, säger Jacqueline Dahl.

Hennes bild av Ugp-cupen är att gymnastern­a haft roligt och haft en bra sammanhåll­ning.

– Sedan är vi glada för vår nya inmarsch till tävlingen. Vi gjorde den på ett annorlunda sätt i år. Vi släckte ner hallen och hade strålkasta­re ner mot golvet. Där marscherad­e gymnastern­a in och vinkade till publiken. Det tyckte de tävlande var jätterolig­t.

Under söndagen tävlades det i regionpoka­l, rikspokal samt COP i junior- och seniorklas­s.

Unga gymnaster på strålande humör, ny lyckad inmarsch och en nöjd arrangör. Ugp-cupen i Uddevalla blev en fullträff. – Att tävla i hopp var roligast, säger 9-åriga Jonna Moser.

 ?? Bild: JOEL HANSSON ?? UPP OCH NED. Molly Fondin från Uddevalla gymnastik och parkour gjorde en finfin prestation på bommen i Ugp-cupen i Rimnershal­len och hejades fram av sina lagkamrate­r.
Bild: JOEL HANSSON UPP OCH NED. Molly Fondin från Uddevalla gymnastik och parkour gjorde en finfin prestation på bommen i Ugp-cupen i Rimnershal­len och hejades fram av sina lagkamrate­r.
 ??  ?? KLUBBKÄNSL­A. Gymnastern­a och ledarna i arrangörsf­öreningen Uddevalla GP supportade sina tävlande i de olika grenarna.
KLUBBKÄNSL­A. Gymnastern­a och ledarna i arrangörsf­öreningen Uddevalla GP supportade sina tävlande i de olika grenarna.
 ??  ?? STRÅLANDE GLAD. Jonna Moser, till höger, från Lysekils gymnastikf­örening var på ett underbart humör under Ugp-cupen.
STRÅLANDE GLAD. Jonna Moser, till höger, från Lysekils gymnastikf­örening var på ett underbart humör under Ugp-cupen.
 ??  ?? DUKTIGA GYMNASTER. Alva Sjöholm, Mira Johansson, Linn Wistrand och Emilia Johansson tävlar alla för Uddevalla GP.
DUKTIGA GYMNASTER. Alva Sjöholm, Mira Johansson, Linn Wistrand och Emilia Johansson tävlar alla för Uddevalla GP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden