Bohusläningen

Hjoberg blev Rockets hjältinna mot Kungälv

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Bättre sent än aldrig. Det ordspråket passade – och gillade – Rockets efter tunga derbyseger­n mot Kungälv. – Det var väldigt skönt att vinna, säger lagkaptene­n Nadine Tehyrell.

Inför årets säsong slog WH Rockets ihop sitt A- och B-lag. Det betyder att innebandyk­lubben från Uddevalla, den här säsongen, enbart har ett damlag i division 2. Utfallet så här långt? Bra och lite till. I fredags kom också ett plus i kanten när det blev en sen 5–4-seger i derbyt hemma mot Kungälv.

DET SISTA OCH avgörande målet prickades in med bara tre minuter kvar av Frida Hjoberg.

– Det känns väldigt bra att vi lyckades vinna över Kungälv. Det är alltid spänt och jämnt när vi möter dem. Och den här segern satt ju långt inne, säger Rockets lagkapten Nadine Tehyrell och fortsätter:

– Jag måste ge Kungälv att de är bra på att förstöra vårt spel. Det är frustreran­de, men vi tappade aldrig huvudet och fortsatte att kämpa och vann ju till slut matchen.

I omklädning­srummet efteråt – trots att de tre poängen var allt annat än solklara – firade Uddevallal­aget med att sjunga med till låten ”En klar seger” med Landslaget.

– När vi vinner brukar vi alltid sätta på en bra låt och tjoa och tjimma tillsamman­s, säger Nadime Tehyrell.

I OCH MED derbyseger­n klättrade Rockets två placeringa­r och ligger nu fyra i tabellen.

– Vårt mål är att sluta på den övre halvan och jag tror att vi har goda chanser att lyckas.

Priset till matchens bästa spelare gick till Rockets back Sara Ålander.

 ?? Bild: JOEL HANSSON ?? STORT HEMMAJUBEL. Rockets tog tre blytunga poäng i derbyt mot Kungälv. Segern gör att Uddevallal­aget klättrar två placeringa­r i division 2-tabellen.
Bild: JOEL HANSSON STORT HEMMAJUBEL. Rockets tog tre blytunga poäng i derbyt mot Kungälv. Segern gör att Uddevallal­aget klättrar två placeringa­r i division 2-tabellen.
 ??  ?? I SISTA STUND. Forwarden Frida Hjoberg var pigg hela matchen lång och satte det avgörande 5–4-målet mot Kungälv hemma i Rimnershal­len.
I SISTA STUND. Forwarden Frida Hjoberg var pigg hela matchen lång och satte det avgörande 5–4-målet mot Kungälv hemma i Rimnershal­len.
 ??  ?? LAGKAPTEN I ROCKETS. Centern Nadine Tehyrell är en viktig spelare i Uddevallal­aget. Det gäller både på och utanför innebandyp­lanen.
LAGKAPTEN I ROCKETS. Centern Nadine Tehyrell är en viktig spelare i Uddevallal­aget. Det gäller både på och utanför innebandyp­lanen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden