Bohusläningen

Två åtalas för 29 fall av bedrägerie­r

- HAMPUS EKLUND hampus.eklund@bohuslanin­gen.se

Två personer åtalas efter att ha lurat till sig över 80 000 kronor genom falska annonser. Dessutom åtalas de för att ha köpt varor för drygt 25 000 kronor för ett bolags räkning.

En man i 45-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern från Dalsland misstänks för att ha ägnat sig åt en storskalig bedrägeriv­erksamhet. Genom bluffannon­ser på internet ska de ha förmått sammanlagt 26 personer att föra över pengar för varor som de sedan inte har fått.

Det gäller tv-spelkonsol­er, mobiltelef­oner, datorer och presentkor­t. De individuel­la summorna varierad från 2 500 till 4 000 kronor och sammanlagt ska de ha lyckats lura till sig över 80 000 kronor under en period på ett år.

ENLIGT ÅTALET VERKAR bedrägerie­rna ha börjat i en mindre omfattning för att sedan växa rejält. De första två fallen gäller två falska försäljnin­gar i februari 2017. De resterande har skett i en upptrappan­de nivå mellan oktober 2017 och februari 2018.

UNDER HÖSTEN 2017 misstänks de även för en annan typ av bedrägeri. Genom att utge sig för att vara företrädar­e för ett kommunalt bolag ska mannen och kvinnan ha beställt varor som sedan har fakturerat­s till bolaget.

PÅ DET VISET ska de ha kommit över två datorer och en läsplatta till ett värde av drygt 26 000 kronor. Sammanlagt misstänks därmed mannen och kvinnan för bedrägerie­r av ett värde på över 100 000 kronor.

Nu åtalas mannen och kvinnan vid Vänersborg­s tingsrätt. I ett av fallen har mannen erkänt brott.

 ?? Bild: / TT ?? SPEL. Mannen och kvinnan har bland annat haft flera bluffannon­ser ute för en Nintendo Switchkons­oll. Båda åtalas nu vid Vänersborg­s tingsrätt.
Bild: / TT SPEL. Mannen och kvinnan har bland annat haft flera bluffannon­ser ute för en Nintendo Switchkons­oll. Båda åtalas nu vid Vänersborg­s tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden