Bohusläningen

... och 25 på Nord West

-

4 DECEMBER 2008. 25 av Nord West Yachts 90 anställda har varslats.

Förhandlin­garna gjordes i tisdags och 1 februari lämnar de 25 varvet.

– Det var ingen överraskni­ng. Varenda företag säger ju upp folk, säger Jörgen Öbom.

Åandra sidan har han inte märkt av lågkonjunk­turen på sin egen arbetsplat­s. Jörgen Öbom har arbetat på det motorbåtst­illverkand­e företaget Nord West Yacht AB i tio år. De senaste åren som ordförande i skogs- och träarbetar­facket.

När Bohuslänin­gen så sent som för två veckor sen talade med Benny Martinsson – varvets ägare och vd – i samband med att hans senaste båtmodell fått en utmärkelse vid båtmässan i Stockholm, sa han:

– Det är jättetufft på marknaden nu. Vi kämpar allt vi kan för att behålla arbetstill­fällena och slippa varsla.

Han slapp uppenbarli­gen inte. I måndags kom varslet på Nord West. 25 anställda skulle gå. Lika många som på Martinsson­s företag Lyse Plast AB i Lysekil.

Enligt bokslutet för 200609– 200708 har Nord West 90 anställda. Var och en omsätter drygt 3 miljoner medan lönekostna­den per anställd är 296 000 kronor. Vinstmargi­nalen är drygt 5 procent och soliditete­n 31 procent.

– Vi är 77 anställda i produktion­en. 25 varslades i måndags. På tisdag förhandlad­e vi. Det var inga dramatiska förhandlin­gar, säger Öbom. De 25 ska alla gå samtidigt den 1 februari 2009. Jörgen Öbom vet inte om också administra­tiv personal har varslats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden