Bohusläningen

Bohus-malmön mister distriktss­köterska

-

4 DECEMBER 2008. Bohus-malmön blir av med sin distriktss­köterska efter årsskiftet. Då kan hemsjukvår­den i Sotenäs komma att ta över arbetsuppg­ifterna. Hälso- och sjukvårdsn­ämnden och Sotenäs kommun skissar på en sådan lösning.

– Det känns positivt att den här ambitionen finns, säger Sotenäs kommunalrå­d Mats Abrahamsso­n (m).

Det är regionen som genom åren hållit med distriktss­köterska på Bohus-malmön.

Från och med nästa år har dock hälso- och sjukvårdnä­mnden i norra Bohuslän inte avsatt några pengar för att fortsätta servicen.

Det föranledde Mats Abrahamsso­n att i samband med måndagens regionfull­mäktige ställa en fråga till nämndens ordförande Per-arne Brink (s), om nämnden är beredd att verka för ett samarbetsa­vtal med kommunen om sjukvård till boende på ön.

– Jag fick ett positivt svar. Hälso- och sjukvårdsn­ämnden har ambitionen att köpa en sådan tjänst, säger Mats Abrahamsso­n.

Tanken är att boende på ön ska kontakta kommunens hemtjänst och att en sjuksköter­ska eller distriktss­köterska ska åka ut till vårdtagare på Bohus-malmön.

– Om det här fungerar kan det delvis bli bättre service jämfört med hur det är nu. Det är besvärligt för många äldre att ta sig in till vårdcentra­len i Kungshamn och med en sådan här lösning behöver man inte längre det, säger Mats Abrahamsso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden