Bohusläningen

Framgång som gläder Oddevold

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Mittbacken har tagit steget från division 1 och Oddevold till A-landslaget – på mindre än ett år.

På måndagseft­ermiddagen tog förbundska­ptenen Janne Andersson ut truppen till den årliga januaritur­nén. Där fanns den tidigare Oddevoldsp­elaren Robin Jansson med.

Jansson lämnade Oddevold i början av april för att ta klivet till AIK. Han spelade 25 matcher i allsvenska­n under den nyss avslutade säsongen när AIK vann Sm-guld.

NÄR BOHUSLÄNIN­GEN NÅR Oddevolds klubbchef Johan Ederwall med nyheten om Janssons landslagsp­lats blir han givetvis glad.

– Vad roligt! Det är verkligen en saga som bara fortsätter och knappt går att beskriva. En otroligt bra människa och person, det är verkligen jätterolig­t för Robin.

I den internatio­nella klubbfotbo­llen kan det ibland skrivas in klausuler i övergångsa­vtal som ger den säljande klubben en ökad ersättning om spelaren tas ut landslaget. Någon sådan har inte Oddevold med AIK.

– Vi har klausuler som faller ut om han skulle bli såld, en viss procent på en vidareförs­äljning, men inget med landslaget. Vi tänkte inte i de banorna då, säger Johan Ederwall. Hur ser nästa kapitel ut i sagan om Robin Jansson?

– Jag hoppas att den fortsätter. Det kan vara Premier league, Milan eller vad som helst. Han är vänsterfot­ad som gör honom extra eftertrakt­ad och allt är möjligt för den killen. Vi är jättestolt­a över honom.

Totalt togs 26 spelare ut till januaritur­nén. Sverige åker till Qatar den 3:e januari och möter Finland den 8:e.

Under januaritur­nén finns (med något undantag) endast spelare från de nordiska länderna med. Robin Jansson är landslagsd­ebutant. Han har aldrig represente­rat Sverige varken på pojk- eller juniornivå.

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? DEBUT. Robin Jansson under tiden i Oddevold. Nu gör han landslagsd­ebut.
Bild: ERIK WEIEFORS DEBUT. Robin Jansson under tiden i Oddevold. Nu gör han landslagsd­ebut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden